Söndagen den 12 Oktober ;

Underbart väder i morse, sol, stilla och tio – tolv grader, vi träffade Ross. Han var nytrimmad och jättefin, lite intresserad är han av Lexi men mest av mig. Vi har känt varandra ända från början Ross och jag, så han vet alltför väl att mina fickor alltid har något gott att bjuda, Lexi hon hoppar och skuttar av glädje precis som när hon träffar Håbe eller andra hon sett sedan hon var valp.

Jag pimpstensborstade henne noga när vi kom upp, hon fäller som ett såll. Hon ser ut att få ljusare färger på sidan av halsen och på bakbenen. Lite senare åkte vi och hämtade Susanne och åkte till Kullaberg. Där gick vi vår härliga promenad, det var massor av människor där idag, någon tipspromenad men lyckligtvis så klingade folkmassan av mer och mer allteftersom vi gick.

Det var en hel del hundar med sina mattar och hussar idag, så Lexi blev kopplad och lössläppt flera gånger. Jag gömde godisar på flera stora gamla stubbar och medans jag gömde så fick hon Sitt och Stanna kvar en bit ifrån. Jag hade med mig Råttan, leksaken jag bara har ute, och den busade vi lite med också.

Susanne följde med hem på en fika och Lexi somnade gott och sov en bra stund.

Vi hade vår kvällspromenad på ett tomt Gröningen precis i skymningen och fick sällskap av Arnold och hans matte. När vi kom upp så gömde jag köttbullsbitar på kontoret, stängde grinden så att hon inte kunde komma in. Jag fortsatte med det jag började med igår kväll, att försöka få Lexi att ta /gripa om metall apporten.

Det är läbbigt att bita i metall föremål, tycker de flesta hundar och därför brukar jag börja med metallapporten när jag skall träna in apport. Lexi lockas med köttbulle. Hon har de första gångerna fått köttbulle för att hon med nosen puttar till metallapporten, jag sitter på golvet och håller i ena ändan, så hon puttar, där det är tänkt att hon skall greppa.

Nu när jag satt med henne så satte hon tänderna försiktigt på den men hon tog den inte tillräckligt långt in i munnen så att man kunde säga att hon greppade om den. Denna träning kommer att pågå ett tag, för att se om vi lyckas snart eller om vi skall behöva pausa ett par dagar eller veckor innan vi åter tar upp träningen.

Jag har på inget sätt bestämt mig för att tävla i lydnad med Lexi men som jag tidigare nämnt så kan många av tävlingsmomenten från lydnadsklasserna vara bra att ha till annat, exempelvis att kunna bära hem bullarna vi varit och köpt. Och det som är bra med träning är ju inte bara färdigt resultat för tävling eller praktisk hjälp av hunden, utan kontakten detta skapar medans man tränar och därmed bränner vettig energi.