Måndagen den 13 Oktober ;

Pimpstensborstning, klofilning, öronrengöring och ögonbad blev det för Lexi efter morgonpromenaden, det är inte populärt, hon försöker komma undan genom att springa in under fåtöljen och gömma sig, fast hon vet att jag antingen tar ut henne eller lurar ut henne med något gott och eller kul. Jag vet inte om jag förklarat tillräckligt väl att efter att jag pimpstensborstat Lexi så torkar jag alltid av henne med sämskskinnet, det drar med sig resterande lösa hår och gör pälsen glansig.

Vi tog vår promenad helt till fots idag och gick samma sväng som i lördags upp till skogen, i skogen så tog vi en promenadväg som leder ner till havet och ett av Helsingborgs hundbad. Vi gick längs denna strand och sedan Strandvägen och Gröningen hem, solen strålar det är stilla och cirka tio grader, hmm mums väder tycker jag.

Saker och ting ändras lite granna hela tiden, jag fick revidera min stegräknare idag, kollade flera gånger min normala steglängd och den har krympt till cirka 45 centimeter, vilket innebär att dagens promenad nog var närmare åtta kilometer.

Om ni har en hund som är av större eller av mindre modell än Lexi så ta inte efter mina promenadlängder. Mycket små hundar har inga problem med att röra sig men promenader i rask takt på över en halvmil är inte riktigt deras gebit. Hundar som i sin ras är större än Lexi är vid hennes nuvarande ålder (åtta och en halv månad) inte tillräckligt färdig växta för att gå så långa promenader i denna ålder. Hundgiganterna skall man dessutom ta det ytterst försiktigt med, deras första ett och ett halvt år.

När jag går så här lite extra långa promenader så jobbar jag mest med följsamheten och kontakten, det är det jag hela tiden är uppmärksam på och belönar, oavsett om hon är lös eller kopplad. Jag försöker alltså att samtala mest med henne och inte bara använda kopplet, när det finns på henne.

I skogen var Lexi lös, annars så gick hon i sele och stadslånglinan, förutom de bitar där vi gick längs med gator då hade jag det kortare kopplet på. Lexi verkar trivas i sin nya lite för stora sele, hon rör sig väldigt obehindrat och när hon rullar sig så ser det också ut som det är skönt, den sitter inte stumt utan glider lite. När jag går mer normala längder på promenaderna så gör jag av med mer av Lexis energi, genom mer arbete med henne. För mig är det viktigt att hunden får göra av med lärande och effektiv energi, inte bara som många hundar får göra genom hundlek och pinnkastning. Detta föder tyvärr ingen kontakt eller gemensam tillväxt.

Idag har jag den sista biten vid havet haft solglasögon på mig, jag är relativt duktig på att lyfta på dem vid våra ögonkontakt möten, tänk själv att vara hund och titta på matte/husse i solglasögon. De flesta solglas kan man inte se ögat och pupillen igenom och då måste vi te oss ganska konstiga, när vi helt plötsligt har jättestora ögon utan någon pupill. Pupillen är ju ändå den delen av ögat som visar själen, själens titthål utåt, eller?

Lexi fick sig en dos av ensam hemma idag, då jag och Susanne tog en kort tripp till Danmark. Bor man i Helsingborg så kan man ju åka utomlands och shoppa och vara tillbaks på en och en halv till två timmar, det gjorde vi.

Lexi hade nog försökt ta sig upp på skrivbordet, för en näthylla jag har på väggen vid skrivbordet var nästan nerdragen. Jag vet inte om hon väsnats men när jag kom, så kom hon ner från kistan vid burspråksfönstret och jag hörde inget på min väg upp i trappan och inte något när jag stack iväg, däremot så hördes ett par hundar i grannhuset på andra sidan gatan, de står nästan alltid och småskäller när de är ensamma hemma. Vi gick en kort sväng runt Teatern och när vi kom upp så la sig Lexi och somnade på mattan i rummet, så nog har hon varit vaken alltid medans jag varit borta. Det är ok med en vaktande hund bara hon inte väsnas och mår dåligt av det, hon såg relativt cool ut idag, måste jag säga.

En extra trevlig kvällskiss blev det, då vi träffade både Wilma och Ville samtidigt. För ett tag sedan så jobbade jag med Lexis alla leksaker på rad och bad henne ta olika, för att lära henne namnen på dem eller som förtäckt apport träning, ville bara säga att jag glömt att skriva om det på länge men Lexi vet vilken leksak som kallas för vad, av mig.