Onsdagen den 15 Oktober ;

Vi åkte till Fido´s imorse, jag stod och njöt in morgonsolen medans Lexi ”luskammade” området. Hennes skendräktighet håller på att klinga av och mjölken i spenarna verkar vara borta.

Senare på dan åkte vi till skogen och utgick ifrån Thalassa, förbi hagarna och in i Sankta skogen, hela promenaden var lite drygt två kilometer. Vi tränade en hel del inkallning, där jag förväntade mig att Lexi kom direkt och satte sig på min vänstra sida i Fot positionen, det gjorde hon.

Hon sitter Fot himla snyggt, på precis rätt ställe och med en härlig kontaktblick med mig, två tre steg med Fot gick jag med Lexi och tränade även stillastående vändningar i Fot. Jag säger Fot och flyttar mig exempelvis ett steg till vänster, det skall indikera Lexi att följa efter, oftast funkar det. Jag tränar givetvis till vänster, höger, framåt och även bakåt med Fot positionen.

Lexi fick bevisa att hon kan Vinka idag, vid massor av tillfällen, uppe på omkullvälta träd, på högre stenar och stubbar. På flera utav trädstammarna blev det ett bra balansarbete också, när hon dels skulle hoppa upp på dem, gå en bit på dem, sitta på dem och även då hålla balansen för att kunna lyfta sitt vänstra ben för att vinka.

Hon är jätterolig att jobba med, hon lyssnar och försöker, är pigg och glad för vår kontakt. Idag var det en kortare promenad men mycket mer arbete för Lexis hjärna än häromdagen då det var mindre krav på direkt hjärnarbete men mycket längre promenad.

I Sankta skogen såg jag två ”Spillkråkor idag, det är en skogsfågel som är relativt skygg, vad kul att få dem på ”besök” i min promenadskog. Helsingborgs kommun har duktigt folk som sköter vår stads gröna områden och i Pålsjö skog har de haft Linderödssvin till hjälp för att få Boken att återplantera sig snabbt, på vissa ställen är det helt enormt vad mycket nya bokplantor som kommit efter att grisarna ”jobbat på dessa tillfälliga inhägnade områden. Det sparas också mycket gamla träd, både hel och halvmurkna, vilket bidrar till ökat fågelliv, härligt.

Rosmarinvattnet har hållit i mitt kylskåp i år mycket längre än jag är van vid, kanske beror det på att jag haft mycket rosmarin i förhållande till vattenmängden eller att det stått i en lagom jämn temperatur i kylskåpet.

Jag tror att jag bytt till en ny blandning ungefär var tredje vecka, mina tidigare rekommendationer har varit att byta det varje vecka. Om det inte blivit någon tillväxt i vattnet så finns det ju ingen anledning att byta det, så ha koll på om ert rosmarinvatten håller en vecka eller betydligt längre.

Lexi var stökig ikväll, kanske för att jag lämnat henne och efter det att jag kom innanför tröskeln så hade jag en konsultation per telefon, ett besök av granne, en halvtaskig kissrunda och två privata samtal, plus fyra mail och allt detta utan att hon fått tillräckligt med uppmärksamhet, men vet ni vad..? När hon fick sin uppmärksamhet så tränade vi med metallapporten och hon höll den i munnen, greppade om den, om än väldigt försiktigt och kort, kort tid.

Nu börjar temperaturen närma sig noll grader på kvällar, nätter och tidiga mornar, så då är det dags att tänka på Pinscherns öronlappar (och alla andra raser med liknande öronlappar) jag masserar hennes öronlappar mjukt genom att smeka dem och ta på dem, det ökar blodcirkulationen. Ni minns kanske att jag i början av Lexis dagbok skrev om hur man kunde hjälpa hundar med ”nakna” öronlappar att få mer cirkulation i dem och därmed minska frysrisken och de hårda kanterna på öronlappen som många hundar har med ”nakna” öronlappar.