Tisdagen den 21 Oktober ;

Kyligt imorse, bara några plusgrader och den lilla nederbörd som föll var i form av hagelregn, Lexi frös när hon var stilla. Vi hade vår morgonpromenad på Gröningen och jag hade hoppats på att Lexi ville gå längre men Gröningen verkar duga fint till henne. När vi kom upp från morgonsvängen så hade jag en hel del att skriva, det får Lexi sömning när hon hör datorns tangentbord smattra, hon ligger på sängloftet och småsnarkar nu.

Vi gick vår promenad upp längs med Tågabacken och bort till den breda bra allén, längs skogen och in i skogen vid Krematoriet och Strandvägen hem, en sväng på en och en halv timma. Idag var det mest följsamhet som det jobbades med, när vi går i kortkoppel, så vill jag ha Lexi på min vänstra sida utan att ha Fot på henne då heter det Här, hos oss. Då skall hon gå vid mig utan att dra eller byta sida, till höger, men är fri att dofta och så vidare.

På vägen längs skogen så hittade Lexi en död Talgoxe, som jag såg hon hade i munnen, den släppte hon direkt när jag sa Tack, det belönade jag med glada skutt och Bra, hon blev glad för den belöningen.

Detta med att byta sida mitt i stegen är väl speciellt unghundar experter på, därför kan det vara på sin plats att tillräckligt ofta träna detta att man går på en sida, när man går i koppel och längs med gator, givetvis ger man då hunden en ”sniff”vänlig sida att gå vid. I skogen fick hon dels vara lös och dels gå i stadslånglinan. På vägen hem var vi en kortis nere på den lilla trekantiga badstranden jag tidigare beskrivit, bara för att konstatera att med all den tången som blåst upp där, så var det rena paradiset för Lexi att rulla sig i, jag lät henne hållas en kort stund innan vi gick vidare. Några hopp upp på sten och stubbe och vinka gjorde vi också förutom kontakt, följsamhet och Här träning.

Vi träffade en Bearded Collie kille och en Beagle herre som vi snabbhälsade på.

Lexi fick en timma av ensamhetsträning, undrar hur länge detta skall pågå, att hon inte riktigt finner sig/slappnar av när hon är själv. Så mycket som jag arbetar med min hund, så borde hennes självförtroende öka så att hon klarar sig själv stundtals.

Ikväll hade vi ett kortare besök av en granne, som lämpligt nog också arbetar på min bank, hon hjälpte mig att installera hembank på internet, Lexi hoppar och ber om uppmärksamhet på ett sätt som nästan får en generad, men ett stort men, hon börjar lyssna på när jag ber henne lugna sig, ah ett framsteg.

Ingen Vittringsapporterings- och Metallapporteringsträning idag, inte heller någon lek, lugnare dag för Lexi men mer jäktig för matte.