Onsdagen den 22 Oktober ;

Vi kom ut i skogen en timma senare än vanligt, för jag hade städdag och fick sådan lust att möblera om på kontoret, som jag funderat på en stund.

Jag satte kistan vid ena sidan och stolen vid andra sidan av burspråksfönstret. Det gav Lexi mer utsikt, nu kan hon se folk som går in i porten, hon kan följa händelserna lite mer på Gröningen och samtidigt så ser hon ut åt det håll hon såg innan, jag fick elementet mer fritt och därmed varmare om fötterna framförallt, plus att hela rummet ser lite luftigare ut.

När Lexi nu ligger på kistan så ser jag inte henne för en av de stora växterna står i vägen, kanske kan denna ommöblering hjälpa till lite för hennes komfort och trygghet vid ensam hemma. Medans jag städade och jobbade i förmiddags så låg Lexi nästan hela tiden på sängloftet.

Jag borstade Lexi idag med pimpstenen i skogen, hon fäller massor. Vi gick en hel del nya stigar idag och en rätt så lång promenad. Jag jobbade mycket med vittringsapporten, jag gömde den, jag kastade den, då fick Lexi Sitt och Stanna kvar. Sedan när jag skickade henne att söka den, så var jag med så att jag kunde belöna henne, direkt.

Vi tränade även Fot cirka tio meter ett par gånger, då hade jag en godisbit i munnen, som Lexi såg. Hon gick Fot perfekt och satte sig ned när jag stannade utan att jag sa något, precis som det skall vara. Hon har börjat förstå vad jag menar med Fot, häng med vid detta mitt vänstra ben oavsett vilken vändning eller hastighet det har, det är vad Fot betyder.

Hon var mest lös men även kopplad en lång bit och då försökte jag med träning av Här.

Hon fick vara själv en stund vid eftermiddags-kvällen och när jag sedan kom hem så gick vi en sväng runt hemomkring. Vi träffade både Milton och Håbe och Lexi hon hoppar mot dem och lägger sina (armar) framben runt halsen på dem, som hälsning precis som hon gör med mig och Erik och alla de som vågar för all del, sticka ner ”snudan” till denna överlyckliga unghund.

När vi kom upp så spred jag ut hennes mat (torrfodret) över golvet i alla tre rummen, hon gick metodiskt till väga och käkade upp alla kulorna, hon fick sin Tejpögemacka och sedan var det dags för lampan. Vi gick upp på sängloftet tillsammans med en köttbulle, Tänd lampan sa jag till Lexi och hon puttade, men inte tillräckligt hårt, hon belönades ändå, det var ju länge sedan sist.

Leksugen var hon också idag, så jag ställde upp ett tag på drag med strumporna, plus att jag gömde dem ett par gånger för henne att söka upp.

Kvällen avslutades med att jag gömde några Doko och en mjölkpaket till henne.