Torsdagen den 23 Oktober ;

Morgonsvängen innehöll även pimpstensborstning. När vi kom upp så var Lexi troligen kall, minusgrader på morgonen. Hon fick busfnatt, jag ställde upp lite, lite granna på hennes lek. Nu är det bra att Lexi lärt sig uppskatta min öronmassage, så att jag kan hjälpa till med blodcirkulationen ända ut i öronkanterna. Jag tror hon tycker det är skönt för hon är nästan helt stilla när jag masserar öronsnibbarna med mina smekningar och försiktiga drag.

Vår granne Anna kom upp i förmiddags för att fortsätta hjälpa mig med hembanken, det fungerar ej på Mac, anyway, Lexi hoppar och far och blir jätteglad av besök. Jag säger till folk som kommer att de skall ignorera henne tills hon lugnat sig och idag så insåg Anna det själv och då, ja då lugnade Lexi sig så mycket så att det kunde bli en trevlig hälsning.

Vid lunchtid så gick vi om två parker för att sedan ta oss ner till stan, där jag uträttade ett ärenden på Just nu tryck. Förmiddagens händelse upprepade sig och Mia sa själv, att hon får vänta med att hälsa tills hon sansar sig, hon gjorde det även denna gång och kunde då få betyga sin kärlek till Mia på ett lugnare och därmed trevligare sätt.

Eftersom Lexi inte riktigt behärskar Tända lampan ännu, hon puttar oftast för löst på knappen. Så gjorde vi en träningsstund uppe på sängloftet i eftermiddag. Som jag tidigare skrivit så har jag gjort en svart tuschplupp på ett vitt papper och samma tuschplupp på lampknappen.

Jag tog pappret och levergodis med mig och gick upp på sängloftet, Lexi kom efter. Jag satte pappret vid lampknappen och sa Putt, hon puttade på papprets plupp ett par gånger och belönades varje gång. Jag tog bort pappret och uppmanade på samma sätt mot tuschpluppen på knappen och hon tryckte nog fem gånger för löst och två gånger tillräckligt hårt för att tända lampan. Hon belönades alla gångerna men extra vid tändning av lampan, jag kommer att ta bort belöningen vid de tillfällena som hon inte lyckas tända lampan, efter att jag är helt säker på att hon vet vad Tända lampan innebär och det är jag inte riktigt ännu.

Jag gjorde om det en sista gång och då tände hon lampan direkt, massor av jubel och hon fick både en leverbit plus lekbus med pappret, vi gick ner och vilar detta till senare idag, då jag testar igen.

Lexi och jag sov en eftermiddagslur, på fyrtio minuter, uppe i sängen ihop. Hårstråna som hon fäller kliar på henne, så jag tog en runda till med pimpstenen på henne idag.

Vi gick en sen eftermiddagspromenad bort över Gröningen och upp om Landborgspromenaden, som vi lämnade efter halva sträckan för att komma upp bland hyreshus och villor. Vi var ute precis den tiden folk håller på att komma hem och mycket riktigt så såg vi flera hundar på promenad, dock ingen som vi hälsade på, då de var så upptagna med sitt och dessutom gick på andra sidan trottoaren. Vi gick Hälsovägens lummiga insida ner och hemåt.

Lexi serverades både mat och Tejpöge. Den sistnämnde tog hon direkt men sedan kom hon in till mig på kontoret och la sig efter att hon stått och titta ut genom fönstret en stund, eftersom jag precis sa att Erik kommer på kvällsvisit, men nu har hon lagt sig.

När Erik hade kommit och vi satt i köket och åt, så var Lexi uppe på sängloftet, hon kom ned med ett tuggben, som var där uppe i hennes Plats. När hon var där uppe fick jag för mig att jag hörde lampknappen knäppa till. Senare när vi skulle gå och lägga oss, så var det tänt på sängloftet. Jag vet inte om det var Lexi eller om jag gått upp själv och tänt, jag minns faktiskt inte. Vi får se hur det går med Tända lampan imorgon.

Nu när jag sitter här och sammanfattar dagen så tänkte jag, att jag skall ge henne en äggula imorgon och kanske en halv tesked rapsolja i maten ett par dagar för att hjälpa henne av med lite av kliandet från hårfällningen. Det gjorde jag mellan varven till mina tidigare hundar och tror mig minnas att om det inte gjorde nytta för hårfällningen, så var det rent allmänt gott och bra för dem.