Söndagen den 26 Oktober ;

Vintertid på klockan och Lexi nio månader idag. Morgonsväng i en härlig oktobersol, Tejpöge och ett Denta Stix till lilla fröken, som hade leklust imorse.

Hon drog fram alla sina pipleksaker för att se om jag eller Erik ville leka, vi var halvhjärtade med det, kan jag säga. Vi åkte till Kullaberg och gick en härlig promenad i kallt men soligt och stilla oktoberväder. Det var som vanligt på Kullaberg idag, det vill säga att det var relativt folktomt, skönt.

Ändå så träffade vi på lite folk som fick mig att blåsa i visselpipan Stopp till Lexi, alla gångerna stod hon helt stilla tills jag kom fram till henne, belönade henne och sa Varsågod för att fortsätta framåt, efter att vårt möte passerat. Nästan samtliga mötande log vänligt och sa vad duktig din hund är, kul med belöning tycker även jag, det vittnar ju om att människor inte har något emot lösa hundar om man visar hänsyn och respekt. Jag gömde godisar på flera ställen, för Lexi att söka och hade tre Sitt Stanna kvar med Hitinkallningar.

Vid ett tillfälle så drog lilla fröken iväg lite långt utan att kolla var vi var, vi gömde oss bakom ett träd och väntade. Lexi kom i full fart och nästan passerade oss. En gång så skuttade hon efter en ekorre, som satt på marken men den jakten blev ju inte så lång eftersom ekorren genast for upp i ett träd när den såg Lexi komma, jag kommenterade inte händelsen alls.

När vi kom hem så var det fikadags, Lexi fick smaka en bit kardemummabulle och fick sin mat serverad. Den ignorerar hon oftast och även idag, hon börjar först äta efter skymning. Trots det så tycker jag det är trevligt att ge henne maten, i Fun Bone, direkt efter vår ”långpromenad” som vi tar nästan varje dag. Efter fikan så stack Erik, då har jag till och från cirka en timmas pipande från Lexi, när det blir tjatigt så säger jag Nej och hon tystnar, Bra kontrar jag direkt då med. Vi skall få besök om några timmar av Susanne, vi skall jobba med Hundpromenadspelet ikväll.

Lexi försökte få igång mig och Susanne med sina leksaker och så hade hon lite parningsidéer idag också, inte konstigt att hormonerna spelar spratt nu, hon närmar sig de sextiotre dygnen efter sitt löp. Jag och Susanne var inte så kul för Lexi, så efter att hon ätit upp sin mat och fått en kvällssväng av mig så nöjde hon sig med att ligga mellan oss i soffan där vi satt och filosoferade över spelet och ömsom tittade på Beck på teve.