Måndagen den 27 Oktober ;

Morgonsväng längs hela Kungsparken och dess lövhögar. Sedvanligt Nagutkex till Lexi och arbete till mig, mailen full.

Vi åkte till Rolle och fick bytt till vinterdäcken och sedan till Jansson data, för assistans med datorn. Därefter åkte vi till Fido´s och jag ställde upp på att leka/jaga Lexi när hon hade en leksak.

Jag orkar ju helt klart inte vad hon orkar, så jag gömde lite godisar i två olika träd för Lexi att söka, så ökar det på hennes energireduktion. I sitt egen sök så fann lilla fröken ett revben. Dessa, vad jag tror är revben, hittar jag ibland på Fido´s, troligen måsfåglar som släppt/tappat dem eller sitter där och gnager på dem och lämnar benet kvar. Lite svårt är det att få Lexi att vilja ge mig något så attraktivt som ett ben som hon finner i det fria och jaga henne är inte att rekommendera eftersom hon kanske försöker svälja det, hellre än bli av med det.

Men idag så tappade hon det och hittade det inte igen, men det gjorde jag, tur det för dessa ben är väldigt flisiga och spetsiga, jag kastade bort det ur vår inhägnad.

Mycket idag, så när vi kom hem fick Lexi gå in på kontoret då jag skulle ett par ärenden. Jag nyinstallerade datorn, åt min lunch innan jag stack iväg, så hon hann varva ner innan hon blev ensam.

När jag kom tillbaks från stan så var Erik och en vän hemma hos mig, vi tog en fika och sedan stack dom igen, då hade jag lite samtal som ringde in dels på vanliga telefonen men även ett längre samtal på konsultationstelefonen. Sedan gick jag och Lexi ut i mörkret över Gröningen och bort om Margaretaparken, jag hade sele, flexikoppel och blinkhalsbandet på. Perfekt när man rör sig på kvällen med blinkhalsbandet, vi syns på långt håll och folk som passerar brukar kommentera att det är bra och kul med en blinkande hund.

Väl hemma igen, så blev det Tända lampan och lek med den långa gröna mannen, som jag kallar hennes pipleksak som är en lång krokodil, vi höll på nästan en tjugo minuter.

Dels var det drag, så att Lexi fick morra lite, när hon gör det så pussar och smeker jag på henne mitt i virrvarret under leken, hon pustar när jag pussar henne på kinderna, när hon försöker vara lite ”farlig” och morra, gulligt tycker jag och belönar det med Bra och mer lek, när hon pustar alltså.

Fast att jag inte gillar denna lektyp så hade jag lite dåligt samvete idag, så därför blev det längre än vad som är bra men jag gömde även krokodilen flera gånger och krävde koncentration av Lexi innan hon fick leta efter den.

Koncentration i form av att kunna göra något som jag bad om som till exempel, Mellan - vilket betyder att hon skall gå mellan mina ben, Stopp - på vägen mot att leta, Tumme Tott och Fot positionen.

Jag har serverat henne resten av leverpastejen som var i det gamla paketet i hennes matskål och fyllt upp Fun Bone med mat. Nu när jag slutade att leka/engagera mig med henne blev hon trött och la sig i rummet, hon har ännu inte börjat på sin mat i Fun Bonen men det får hon sköta själv, jag har fortfarande arbete kvar.