Tisdagen den 28 Oktober ;

Imorse så låg Lexi kvar i en halvtimma i sängen efter att jag gått upp, jag vill bara kommentera att Lexi sover alltid, nu för tiden i sin Plats på natten men oftast så kommer hon till mig i sängen vid sjutiden på morgonen. Skulle hon försöka tidigare, vilket händer så motar jag in henne i Platsen igen.

Idag var det radiodags, vi åkte till Kristianstad, Lexi känner sig väldigt hemma där. Hon startar med att ylskälla när vi kommer innanför dörren och sedan hoppar hon vilt och glatt på dem som kommer henne till mötes. Vi var i god tid, idag så vi åt vår frukost tillsammans med de andra på radion, de är väldigt trevliga mot mig och Lexi, allihop. Jag har ju varit där en gång i månaden nu i nästan två år.

När vi kom åter till Helsingborg, så körde jag direkt till krematoriet och därifrån gick vi en lång sväng, Lexi var ömsom lös och kopplad då med stadslånglinan och sele. Jag såg att hon åt lite häst”skit” på vår väg men jag tyckte inte det verkade vara så mycket men när rundan nästan var klar, så började hon ulka och kräktes upp en sörja som i och för sig inte såg ut som häst”skit” men annars vet jag inte vad det skulle vara, jag har ju nästan minutiös koll på min hund.

Det som inte är bra med häst”skit” och hund är om hästen håller på att bli avmaskad och hunden får i sig av den restprodukten av avmaskningsmedlet, det kan i stora mängder vara direkt farligt, därför skall man inte låta hundar äta häst”skit”, bara smaka lite. Ett annat skäl är för hundar som har anlag för magomvridning, om de skulle sätta i sig hela högen av häst”skit”, så är det för mycket i magen för att skutta, springa och gå långt med den mängden mat i magsäcken, annars är häst ”skit” säkert bra för hundar, däri är ju massor av växtfibrer, mineraler och andra småämnen.

Trötta var vi när vi kom hem efter radio- och promenadsväng, Lexi somnade men jag hade arbete som väntar, tur det och kul.

Jag låg på golvet hos Lexi en stund, efter att jag jobbat en del, vi lekte och hon slog sina kullerbyttor, då tänkte jag att jag skall försöka att lära henne kullerbyttor på beställning, ett bra ord för detta kan vara Bytta som i kullerbytta. Ordet man väljer skall komma naturligt för oss och vara lätt att höra för hunden plus att ordet inte skall kollidera eller vara snarlikt något annat kontaktord. Bytta blir nog bra, återkommer med hur det går.

Under vår lek- och kelstund på golvet så fick jag Lexi två gånger att ta metallapporten i munnen men hon vill ännu inte hålla den, det kommer nog.

Vi gick en kort sväng bland lövhögarna i Kungsparken innan det var dags för kvällsmat, vi träffade Hansi, Håbes husse och Baloo. Min glada hund blir lika glad varje gång hon träffar dessa våra grannar, undrar när hon skall bli värdig och vuxen så att hon stillar sin glädje?

Lexi var stökig och ville inte låta mig vara ifred när jag talade med Rose-Marie, som ringde. Hon drog fram de leksaker som piper värst och ville inte lyssna, så jag lyfte in henne på kontoret, där fick hon stanna så länge mitt samtal varade, hon såg snopen ut när jag kom och öppnade grinden.

Sent ikväll, vid halv tio, skall Mia från Just nu tryck komma till oss, hon skall försöka hjälpa mig med dataproblemet som jag inte fick riktigt löst igår, oj vad Lexi kommer att bli glad och överraskad.

Lexi blev glad och överraskad, vid den tiden brukar ingen komma och Mia har aldrig varit hos oss förut. Vi satt och pratade en liten stund innan arbetet började, Lexi visade sina leksaker och charmade Mia med sitt kunnande av olika kontaktord, som Vinka, Gullebrand, Hämta den gröna mannen och så vidare. Mia och jag var klara klockan ett, då hade Lexi för länge sedan gått upp på sängloftet och lagt sig, jag följde med ut för en sista kiss till Lexi, så halv två somnade vi.

Dagens händelser har givit Lexi en träning i stresshantering, eftersom det varit en del som inte är som det brukar, främst då Mias sena och långa besök. Stressen består i ovanan och min anspänning för att få gjort saker och ting på det viset och inom den tid jag nu bestämt.

Min stress är den som Lexi känner/läser och skall kunna hantera. När jag är stressad på grund av arbetsanspänning, för det är jag – positivt stressad – då jag har mycket och viktigt att hålla i.

Precis som man socialiserar sin unga hund med olika miljöer så är det inte dumt om den även kan få socialiseringsträning i olika händelser på olika tider, som hos oss ikväll. Att kunna behålla lyhördheten och lugnet är ibland träningsberoende lika mycket som att kunna utföra rätt moment i ett tävlingssammanhang, exempelvis. Jag tycker hon skötte den delen perfekt, trots lite unghundstest.