Onsdagen den 29 Oktober ;

Jag vaknade halv tio imorse av att Lexi låg hos mig och slickade sig. Oj vilken bra men sen natt det blev igår, massor att göra nu idag, upp och lite yrvaket få ordning på allt som skall med så att jag snabbt kan gå ut med Lexi, toalettbesök tycker jag inte man skall behöva vänta på, inte ens om man är hund.

Vi gick ärenden på Just nu tryck, där kom vi mitt i fikan, hmm vad gott för en stressad matte att få bli serverad. För det fick både jag och Lexi, fika med gänget. Vi fortsatte till banken, bokhandeln, till Susanne och slutligen till läderhantverkaren Hasse.

Detta var en runda på två timmar, som inte var lång men tog tid, och som Lexi så skulle man vänta, stilla sig, hälsa och vänta, stilla sig och hälsa igen. Promenadvägen var sådan att vi passerade trevliga ställen även för Lexi och vi gick i både Slottshagen och Öresundsparken, när vi kom hem så var hon törstig och helt slut, mentalt.

Lexi fick en ny dos av stresshantering idag på vår runda. Hon är jätteduktig om än lite stökig med sitt översvallande hälsande och matsök som ofta i stadsmiljö blir att hon finner tuggummi, massor av tuggummi spottar folk ut, det finns ju papperskorgar kan man tycka.

Jag har tvättdag idag, så det blir lite spring upp och ner men först nu skall jag upp till katten Felix och ge honom mat eftersom Erik är i Tyskland, Lexi får alltså en dos av ensamträning idag. Hon hade försökt att flytta på grinden och dess förstärkande delar, kompostnätet, såg jag när jag kom åter. Om hon väsnats har jag ingen aning om men hon är fortfarande vaken och orolig av ensamhet, det är bara att fortsätta träningen, jag kommer inte att ge mig så det får bli hon som gör det.

Vi gick ut en kort sväng på Gröningen, min arbetsdag är inte slut ännu och jag väntar in ett samtal, så vi får gå en längre promenad senare, när det skymmer. Lexi var trött för hon gick ett varv i lägenheten och försökte påkalla min uppmärksamhet genom pip, det lyckades inte, så hon hoppade upp i en fåtölj och somnade.

Lilla fröken kom och ville ha kontakt, jag lyfte upp henne till mig, där jag satt vid skrivbordet. Hon sätter sig alltid som en apa, när man lyfter upp henne. Som en apa, det vill säga hon lägger armarna om min hals och sätter sig med benen om min midja, jag kan gå omkring med henne så på höften, genom att bara ha en hand som stödjer henne i rumpan, gulligt. Det känns ända in i själen. Vi tog två köttbullar med oss upp på sängloftet, båda blev Lexis, hon Tände lampan, direkt.

Kvällspromenad runt vid Marinan, med sele och blinkhalsbandet på, sedan var det dags för kvällsmat och lite lugn och ro för matte, får se om Lexi tycker det också. Ja hon sov i princip hela kvällen i soffan hos mig, en kvällskiss till Teaterns gräsmatta och allé och sedan upp i säng och Lexi in i sin Plats, hon börjar snarka och eller ”sömnlåta” ganska snabbt efter att hon lagt sig där inne, God natt !