Torsdagen den 30 Oktober ;

Vi gick till Parapeten imorse, på vägen dit, vid bogserbåtarna såg vi en mink eller om det var en iller, Lexi studsade och stod på bakbenen för att kunna se så mycket som möjligt av dennes framfart. Hon doftade av stället där den passerat när vi gick förbi, jag kommenterade det inte alls, vill inte visa min uppmärksamhet. Vid Parapeten fick hon vara lös och hade som vanligt näsan i backen och hittade väl ett och annat att äta, hon hittade också alla Dokona jag placerade i en av almarna på Parapetens gräsmatta.

På vägen tillbaks så träffade vi Kasper, taxkillen vi brukar träffa i skogen. Han har fått bortopererat sina testiklar på grund av prostatabesvär. Lexi blev jätteglad och studsade mot honom han tog emot hennes entusiasm med måtta. Det kom en herre med sin lurviga mellanpudel, han sprang som jag tolkade det för att få sin uppmärksam mot sin hund, då han inte hade något koppel på den, men så klart att vi var intressantast, men bara tills Pudeln nådde fram till Lexi, det var för mycket ungt bus i henne, så Pudeln fortsatte med sin husse.

Lite längre fram stod fiskegubben, som tidigare i vår var så vänlig mot Lexi när hon visade rädsla för hans guppande båt, som låg vid kaj. Hon blev glad av att se honom, han stod på bryggan och vi gick uppe på promenadtrottoaren, det blev en perfekt höjdskillnad för hälsning, Lexi slog armarna om hans hals och hälsade honom, fiskarn såg nöjd ut för den kärleksbetygelsen.

Nu när vi kom upp så var det törstigt, Lexi drack mycket för att vara direkt på morgonen tyckte jag, hon åt bara en av de tre godisar jag la fram till henne, Nagutkexet lämnades också och så gick hon in i sin låda i rummet, hon vill väl inte bli instängd på kontoret, hon har börjat räkna ut ordningen jag har, jag lät henne ligga där, hon kommer nog strax.

Strax före lunch kom det två hantverkare, som bytte en fläkt i mitt kök, Lexi var redan inne på kontoret då och fick hälsa på dem genom att de stack in handen genom gallergrinden. Jag åkte iväg och matade Felix idag också, så en kortare stund fick hon vara ensam innan vi gick ut på vår promenad, idag.

Det regnar mest hela tiden idag, mig gör det inte så mycket men Lexi gillar inte regn, men det är klart att när man har samma ”kläder” på inne som ute, det har man ju som hund, så är det väl inte så trevligt, hon vänjer sig med tiden och åldern att ibland är det blött.

Vi åkte till skogen och gick den kortare rundan, helt ensamma var vi, inte en människa i sikte. En Hitinkallning hade jag på Lexi annars fick hon sköta sig själv, det är ju inte så inspirerande med regn och speciellt inte med en hund som går och hukar.

När vi kom hem så lekte jag en liten sväng med henne, strax skall jag gå till stan för att hämta en sak på apoteket, det har blivit mörkt så det är en extra bra träning inför någon trevlig bio eller teaterkväll för mig senare i vinter, kanske.

Nu strax innan jag går så har Lexi fullt upp med att kolla i burspråksfönstret på förbipasserande, det verkar vara intressant eftersom hon hoppar från kistan där hon ser trottoaren mot stan och så hoppar hon till stolen, som gör att hon ser mot Gröningen och följaktligen så kan hon på så vis följa folk en bit på vår trottoar nedanför vårt fönster.

När jag kom tillbaks, så fick Lexi gå in i badrummet så att jag kunde gömma godisar till henne runt omkring i lägenheten, på fönsterbänkar hon når upp till, under mattkanten, på gångjärnen till garderoberna, på trappstegen i köket, på blomkrukor som står på golvet, i bokhyllan, på stolsben och så vidare, vi var på sängloftet och Tände lampan innan hon fick börja leta godisarna. Medans Lexi letade så gjorde jag kvällsmat och även då Lexis Tejpöge.

Det regnar fortfarande men det kan vi inte ta någon större hänsyn till. Hon behöver nog komma ut och kissa strax, det är ett par tre timmar sedan vi var i skogen, hon har varit själv, letat godisar och lekt en del med sin matte – allt detta får ju igång toalettbehovet. Dessutom är det skönt att ha varit ute med henne innan min kväll börjar, så jag riktigt kan mysa under den, innan det är dags för en kortare kissväng före läggdags, precis som för mig.

På tal om kissdags för mig, så fungerar det utmärkt när jag behöver gå på toaletten på natten, hon verkar inte alls ta någon notis om att jag går upp och det är ju skönt att inte hon tror att även hon skall gå upp, detta har faktiskt fungerat hela tiden, vilket jag tycker är fantastiskt. Vissa av mina tidigare vovvar har dels haft behov av att kissa på förnatten eller tidiga morgonen som valpar, och Zappa var observant på mig även på natten när hon var unghund, men inte Lexi.