Fredagen den 31 Oktober ;

Möte tidigt i morse, då Lexi fick vänta på mig i bilen, sedan upp till Fido´s och rastas. Lexi hittade ett sådant ”förbaskat” ben idag igen på Fido´s, jag lyckades helt överrumpla henne, så jag fick fatt i det. Jag gick nästan förbi henne utan att titta på henne och precis vid henne, så kastade jag min handske över hennes framtassar och benet, hon blev snopen, så klart och avstannade, jag kunde böja mig ner och ta benet utan att med ett ljud behövt tjata eller försöka få det av henne. Jag gömde flera godisar i både fisk-, mitt i mellan- och fågelhöjder på en björk, som kompensation för benstölden.

Vi åkte upp, så jag fick matat Felix idag med, det dröjer tills Erik kommer verkar det som, synd om Felix han är sällskapssjuk och idag så stannade jag inte länge, bara fyllde på vatten och mat till honom. Jag vill inte låta Lexi sitta i bilen så länge och speciellt inte om jag inte har uppsikt över den, ja jag är lite hönsmamma.

När vi kom hem så gjorde jag en snabbstädning, efter att jag nogsamt pimpstensborstat henne och filat hennes klor, hon fäller fortfarande mycket. Lexi tycker att dammsugarn är lite kul och en stund så lät jag henne morra och försöka ta munstycket, vilket hon inte vågar men gör utfall mot det. När jag sedan städar vidare så låter hon den vara men följer mig.

Vi gick en sväng upp till en färgaffär, skall bättra på färgen vid ljuslisten efter fläktbytet igår, då gick vi längs med gator, och hyreshus hela vägen och Lexi var jätteduktig, promenadens längd var cirka tre och en halv kilometer. Det skall påpekas att hon har börjat gå som en ”vanlig” hund, det vill säga strax framför mig, fast utan att dra i kopplet.

I affären fick vi vänta en kort stund och då passade jag på att testa Lille vicke vire, Vinka och sitt Fot, hon tycker det är kul att jobba med mig, för hon bryr sig inte alls om nyfikna som helst skulle vilja hälsa på henne. När vi var klara så överföll hon biträdet med sina ”härliga” pussar.

När vi kom hem så skrev jag ner detta och sedan gick jag en sväng på stan, mest för att få ge Lexi en stund själv, idag också. Jag hade inte haft något emot att luta mig bakåt i min schäslong och läst lite men träning och åter träning ger så småningom färdighet. Färdighet i att kunna vara själv i lugn och ro, för Lexi.

När jag kom tillbaks från stan, så gömde jag lever och Doko godisar runt omkring i lägenheten innan jag släppte ut Lexi från kontoret. Vi var uppe på sängloftet och Tände lampan, det krävdes att jag sa tänd lampan till henne ett par gånger innan hon lyckades trycka så hårt på knappen att lampan tändes, direkt var jag där med en kalkonköttbulle och hurrarop som belöning.

Vi lekte en stund innan jag gjorde min kvällsmat och Lexis Tejpöge och laddade Fun Bone med hennes mat. Idag fick hon lite inlagd makrill ihop med Tejpögen, hmm gott hon valde de bitarna först. Vi gjorde en kort kissväng eftersom jag tyckte att hon var pipig och det visade sig att fröken var pluttnödig.

Nu ikväll när jag sitter och jobbar lite, så fortsätter Lexi med sitt fönstertittande och följer folk på trottoaren nedanför, hon hoppar mellan kistan och stolen. Jag har dock inte sett henne i fönstret någon gång då hon varit ensam. Lexi är fortfarande duktig med att låta mina saker vara ifred, som mina mackor som jag ställde ifrån mig en kort stund i soffan, där Lexi låg, för att ta något i badrummet.

En relativt lugn Lexi kväll men fortfarande så vill hon att vi skall gå direkt i säng efter sista kissrundan, som hon ofta påkallar relativt tidigt. Ikväll så försökte hon strax efter åtta men jag ignorerade henne, så hon kom till mig i soffan och la sig. Efter sista svängen som blev vid halv tio så satte jag mig i soffan igen, det gör jag alltid om det är tidigare än tio kan man säga, sedan bär jag henne till trappan om hon fortfarande sover efter mina toalettbestyr, annars så får hon komma själv.