Lördagen den 1 November ;

Aj, jag stukade foten rejält på vår morgonpromenad och givetvis så var då Lexi extra busig imorse, vi träffade en trevägskorsning som ville hälsa men inte vågade mer än en kort nos mot noshälsning med Lexi. Han var blandad mellan Cavalier King Charlies Spaniel, Papillon och Pudel, jättesöt men liten i benstommen och självklart då försiktig, vilket fröken Lexi inte kunde förstå, hon ville leka.

När vi kom upp så fortsatte hennes buserier, hon plockade fram sina pipleksaker och ville ha igång mig, med nystukad fot, tidigt på (alla helgons)morgonen, nej hon fick ett nytt tuggben att sysselsätta sig med och det nöjde hon sig med. Det värker lite i foten, hoppas jag kan vila det rätt nu på ett par timmar, innan det är dags för rastning/promenad för Lexi.

Det var det vid lunchtid, jag tog på henne selen och stadslånglinan, när vi skall gå ut vår längre promenad så ibland så gömmer hon sig, fortfarande under sin fåtölj, jag tror hon tänker på att jag skall spruta henne med rosmarinvattnet, det gör jag förvisso ibland även nu på hösten men inte alltid. De små krypen lever och frodas fast det är ruskväder. Det är lite irriterande att stå påklädd i hallen och vänta på att fröken behagar komma, jag tog av mig skorna och gick in och flyttade på fåtöljen och satte på henne halsbandet och tog med henne till hallen, utan kommentar.

Vi gick över Gröningen och Landborgspromenaden, när vi kom ner mot hamnen igen så träffade vi ”farbror Nelson” som jag kallar en Dvärgschnauzer herre i vårt kvarter, jag och Lexi följde med honom en extra sväng. Idag är det helgrått och mest skurar, fast vi har än så länge haft turen att klara oss från regnet. När vi kom upp fick Lexi vänta i badrummet medans jag gömde godisar.

Stadslånglinan lägger jag i badkaret efter en sväng som idag, med blöt mark, då blir den ju helt geggig. Jag duschar av den och hänger upp den på tork, bara ett par timmar senare är den som ny, detta är ett skäl till att jag oftast använder segelbåtslinor till mina hundar. Det går att köpa dem hur långa man vill, de finns i olika tjocklek, med olika mycket nylon- och bomullsblandning i och i roliga färger, dessutom är de gjorda för att bli blöta och torka snabbt igen.

Kvällsfest, Erik kom och lagade god mat, som även Lexi fick en egen tallrik av, lövbiff med potatismos med bacontärningar i, ja hon var full i magen efteråt kan jag säga, för hon hade först ätit hela sin vanliga matranson. Skönt att Erik kunde avlasta mig och min onda fot, genom att kissa Lexi de gånger som var kvar på kvällen.