Söndagen den 2 November ;

Senare morgonsväng än vanligt, Lexi tyckte det var skönt att ligga och gosa i sängen, verkade det som. Foten är stel och lite svullen på mig, men jag går med Lexi ändå, om än något långsammare.

Vi gick eftermiddagspromenad i skogen, ihop med Erik. Det var massor av folk i skogen idag, dock de flesta utan hund, men det blev ändå väldigt många koppel på, koppel av och några trixiga godissök på stubbar medans matte och Erik gick bortåt. En ensam stund fick Lexi idag också, annars har det varit lite av pussande på Erik och lite lek och lär dem emellan.

Det vill säga att Erik är lyhörd för vad jag jobbar på med Lexi för något och så gör han likadant eller egna små varianter, med mig övervakandes, så att det inte blir som när Lexi var liten. Då tyckte Erik att det var kul och ”jaga pippi” ihop med Lexi, tills jag fick höra det och fick förklarat att det leder till ökad chans för aktivt jagande om inte annat så mot ”pippi”. Erik såg ut som, F.. vad trist du är, men han har efter det dragit egna slutsatser, så ofta blir det ok med hans små varianter.

Jag lekte lite med Lexi i eftermiddags när Erik gått, vi lekte med den lilla piggiga rugbybollen, som har så många olika pipläten. Jag gömde den, hon fick gå Mellan och lite Fot och så tränade vi Metallapport och det nya med Kullerbytta, som har arbetsnamnet Bytta.

Sedan var det kväll och jag hoppas på en stilla Lexi.

Vår sista sväng blev tidig, halv nio. Vi träffade Bobby och fick en liten hälsning, en stor hälsning fick en anonym kille som kom i sällskap med Björn som var husse till Morris, som nyligen gick bort. Både Björn och den andre killen, kallade på Lexi för att få hälsa, Lexi stod med framtassarna på killens axlar och pussade honom allt hon kunde och han hade satt sig på huk, klappade om henne och var jätteglad för hennes hjärtliga hälsning.

Det blev flera sådana här pussar från Lexi då de två gick med oss sista biten mot porten och Lexis påkallade uppmärksamhet mot killen flera gånger som besvarade, han stannade till på huk flera gånger och blev kysst av Lexi. Härligt att ens hund får träffa så positiva människor.

När vi kom upp så hade fröken fått upp ångan, hon ville leka, jag var inte så aktiv så hon lekte med sig själv och Rugbybollen med Po-doj-dojljudet. Hon låg och rullade med den, på den och kastade den i luften för att fånga den och rulla sig med den igen. Efter en stund så ville hon ha med mig i leken, jag ”tvångshöll” henne, precis som när hon var valp. Hon låg i min famn på rygg och för varje smekning jag gjorde över magen på henne, så blinkade det till i hennes ögon. Det tog inte lång tid förrän fröken sov och jag bar henne till sängloftstrappan.