Tisdagen den 11 November ;

Vid lunchtid åkte vi till Thalassa och gick en härlig promenad i novembersol.

Vi träffade den vackra Collie hannen, vi mött flera gånger förut i skogen och vi kom överens om att hundarna borde få leka ihop, det sker förhoppningsvis vid nästa möte. Idag träffades vi vid Pålsjö gård, där alla hästarna är, så det var inte någon lämplig plats, med massor av hagar med elstängsel och hästar omkring.

När vi passerade hästarna, så var det en flicka som höll på att träna sin häst med nära longering, hon hade lite smackljud för sig, som intresserade Lexi, så jag satte henne ner och så fick hon sitta och titta på hästen så länge hon ville.

Lexi var lös nästan hela rundan vi gick och höll utmärkt kontakt med mig, jag tränade vittringsapportering ett par gånger och en gång funkade det perfekt, då hon tog apporten och kom med den till mig. Vi tränade lite att gå Fot och jag blir tårögd, så underbar Fot med ständig kontakt lilla fröken uppvisar.

Vid flera tillfällen tränade jag också Sitt, Stanna kvar och placerade köttbulle på marken mellan henne och mig, därefter gjorde jag inkallning. Alla gångerna passerade hon köttbullen utan minsta tvekan och kom fram till mig och satte sig på Fot positionen, Hurra vad glad man blir. Lexi fick givetvis som extra belöning hämta köttbullen.

Hon rullade sig i något riktigt illaluktande idag, som fick tvättas av extra nogsamt när vi kom hem, och medans jag höll på med henne i badrummet så passade jag på att pimpstensborsta henne, hon fäller fortfarande men mindre.

Jag tycker att hennes skendräktighet är borta eller nästan helt borta, mjölken i juvren har försvunnit och hon är mindre gnällig, en förklaring kan vara att pipleksakerna fortfarande är gömda. Detta pipande ljud vet jag många tikar som får till valpljud när de är skendräktiga och man besparar sin tik extra lidande genom att eliminera saker som förstärker skendräktigheten, snart skall jag plocka fram hennes älskade leksaker igen.

Jag hade bestämt att Staffan, han är smed och har gjort mitt fina galler jag har i dörren till kontoret, skulle komma för att fixa till gallrets nedre bit. Den biten där jag satt kompostgaller, Lexi drar i det och kan med lite (o)tur få ett hål stort nog att ta sig igenom och på den vägen så skulle hon kunna göra sig väldigt illa. Lexi hälsade glatt och delvis hoppigt mot Staffan men hon sansade sig direkt vid min kommentar, Lexi inte tassarna. Är detta framsteg eller …

Nu har Staffan mätt ut måttet på grinden och gått och då skall jag hämta bröd och köpa lite tea på stan, så lilla fröken får en stund själv idag också.

När jag kom hem igen, så låg Lexi vid grinden och till synes cool. Vi lekte lite med det nya tigrerade benet och då kom Lexi flera, flera gånger fram till mig där jag satt på golvet, och gjorde invit mot att göra en kullerbytta Jag hjälpte henne runt i den liksom, och sa samtidigt Bytta, efter ett antal gånger så verkade som hon förstod vad jag menade med ordet och gjorde då ännu en invit mot att göra en kullerbytta. Jag gömde några godisar, lät henne visa upp Betala och så Tände hon lampan, innan det var slut på min vovenergi för idag.

Nu är det redan kväll och jag är hungrig, Lexi har redan ätit sin Tejpöge och torrfodret och hon kom till mig med i sin Fun Bone, för att jag skulle hjälpa till att skaka ut torrfoderkulorna, lite hjälpte jag henne.

I går eftermiddagskväll så tog jag bort Lexis tuggis efter att hon haft den ett par timmar, jag köpte en tuggisring, som hon fått. Den ringen fick hon låna en stund efter att vi varit ute sista kissvängen, vid halv tiotiden. När jag sedan tog undan den igen, mest för att jag insåg att med den intensiteten hon hade satt igång att tugga så skulle risken öka för en kissväng till, det blir ju en del drickande ihop med intensivt tuggande, så bytte jag mot en köttbulle.

Hon har också för ett tag sedan fått en sökrulle, ett arbetsredskap i bruksgrenen Sök, som jag tömt på sin stoppning och i det tomrummet lägger jag in ett par godisar för Lexi att själv plocka ut, det brukar bli lite jobb för henne innan hon fått ut godisarna och någon gång så kommer de ut direkt och då roar hon sig med att bita i den och försöka få med mig på dragkamp.