Lördagen den 15 November ;

Vid lunchtid, så kunde Lexi inte låta mig jobba mer ifred utan hon gick omkring och smågnällde, det var väl tråkigt, så vi åkte upp till Fido´s och hade enligt henne lite roligt. Medans hon snusade över planen, så gömde jag godisar i två träd, hon såg inte det.

Sedan började vi leka med det röda repet, den roliga leken var när jag låtsasjagar henne, jag stod ut längre än jag tyckte var kul för jag visste att jag ville ha henne lite rastad och nöjd så att jag kunde få fortsätta med det arbete som jag nu håller på med, att slutföra arbetet till min CD. Vår ”roliga” jaktlek slutade med att jag trampade lite snett och kände att min stukade fot fortfarande behöver ta det lugnt, den är fortfarande svullen över fotknölen.

Lexi fick leta godisarna och sedan gå och snusa en stund till innan vi åkte hem och ställde bilen, därifrån gick vi in i stan, jag skulle köpa två t-shirt. Jag hade det fina röda halsbandet och kopplet på henne, så en del kommentarer blev det om att det var fint.

Jag skulle upp i en affär som man bara kommer upp i via en rulltrappa, så Lexi fick åka i den i min famn. Rulltrappor är inte lämpliga för hundar, de kan göra sig riktigt illa där. Två små söta flickor kom bara rakt fram till Lexi, när jag stod och skulle betala, att Lexi skuttade upp på dem för att ge dom en puss bekymrade dem inte utan de bara skrattade och lät sig pussas och Lexi fick några kramar och lite klappar, ner för rulltrappan igen i mattes famn.

På sista biten hem på Kullagatan så träffade och hälsade vi kort på en Bearded Collie unghund och West Highland White Terriern Max, som bor i vårt kvarter. När vi kom hem så fick Lexi en godispreparerad mjölkpaket och sedan valde hon att lägga sig i en av fåtöljerna i rummet.

Hon ser ut som om hon tror att hon skall bli lämnad ensam, där hon ligger och kickar på mig, när jag rör mig i lägenheten. Vad hon inte vet och som jag inte kan säga något om förrän i sista stund, är att Erik kommer idag.

När Eriks tåg kom in så regnade det, så jag och Lexi tog bilen till stationen och hämtade honom, när jag stoppade in Lexi i bilen, först då sa jag att vi skulle hämta honom. Hon blev pipig och väldigt uppmärksam. Hon höll på att försöka bryta sig ur sin plats längst bak i bilen när Erik steg in i bilen, han fick sträcka bak sin hand till henne, som första hälsning.

Mycket pussar och uppvisning av leksakerna, för lekuppfordran erbjöd Lexi Erik många gånger under kvällen. Vädret hade ju inte varit någon favorit idag, så Lexi hade en hel del kvällsenergi. Hon var lite väl stökig ett tag vid halv tiotiden, så jag tog henne i ”tvångsnattningsställningen ” en stund, det lugnar henne direkt. Hon somnade senare snabbt och gott i sin Plats.