Söndagen den 16 November ;

Erik skötte morgonrundan, det är som en jättejulklapp, när man helt plötsligt får hjälp med det helt vardagliga, så jag kunde ta det lugnt imorse. Eftersom han hade gått för kort tur så hade hon inte pluttat, tänk att ungar och hundar alltid drar pennor med dem som ”passar” dem och inte riktigt vet riktlinjerna. Jag skulle ju inte kommit upp så snabbt igen efter morgonrundan om hon inte pluttat, jag skulle gått en sväng till. Hur som helst, efter frukosten, en timma senare så var det dags igen, Lexi satt vid dörren, Erik tog henne på en promenad runt Margaretaparken. De hade träffat massor av hundar på sin väg men endast kommit så nära en, en Rottweiler, att de blev hälsning av.

Lexi fick vänta extra länge idag, på att vi kom ut i skogen, vi väntade på Erik. Hon gick och smågnällde, försökte behärska sig en stund och började vandra omkring och gnällde igen. Men till slut blev hon rikligt belönad med en skön, lång promenad uppe i Pålsjö skog som började med pimpstensborstning och visst fäller hon bra mycket ännu, det tyckte Erik och ja det gör hon.

Hon var lös mesta tiden och skötte sig bra med de än så länge små, små turerna ut från stigen och in i skogen som fanns där även idag. Hon stannade på Stopp signalen, när det helt plötsligt kom ut en häst med ryttare från en icke ridstig, imponerande duktigt, för jag såg ju att det var väldigt intressant och att hon gärna skulle gått närmare för koll av hästen.

I skogen träffade vi Tax kompisen Kasper, samma Rottweiler som imorse, det var ju Bamse, han bor vid Margaretaparken, så honom träffar vi emellanåt. Och det trevligaste mötet var med en fem månaders Australien Shepherd kille. Det blev en stunds valpbus.

När vi kom hem så var det lite leta godisar, runt om i lägenheten, som jag gömde medans Lexi fick vänta på toaletten. Hon är duktig med att gå in på toaletten, när jag ber henne, det är ju det bästa stället hon kan vara på för att inte se när jag gömmer godisbitarna. Jag hjärngympade henne en stund, hon fick visa att hon kan ordet Betalas innebörd. Hon tar ut kreditkortet ur min plånbok och håller det tills jag säger Tack och tar det/får det av henne där hon står med det i munnen. En stund av ensam hemma blir det för Lexi, för nu skall vi gå ut och äta söndagsmiddag, jag och Erik.

Jag gick och köpte mjölk på vägen hem igen, Erik var först tillbaks till henne och han hade hört Lexi ylskälla när han kom in i porten. Detta är inte roligt men som sagt det är bara att fortsätta och intensifiera träningen.

Imorgon kommer Staffan, en bekant som är smed, han som gjort min smidesgrind som jag har mellan kontoret och köket, han skall sätta på en bit på grindens nedre bit, så att Lexi kan glömma dessa försök att ta sig ut. Hon försöker ju att bända upp kompostgallret som sitter längst ner vid grinden, utan en sådan förlängning av grinden så kryper hon lätt under, nämligen.