Måndagen den 17 November ;

Imorse tog jag fram Lexis pipleksaker igen. Jag la in dem i hennes koja i rummet, under morgonen då när man går omkring och fixar till efter kvällen. Får se hur hon reagerar när hon finner dem igen, senare idag, när hon kommer i lektagen.

Jag tog cykeln och Lexi och vi gick över Gröningen, där i slutet så ställde jag ifrån mig cykeln och vi fortsatte på en promenad i Pålsjö skog. Idag var det friluftsdag för skolungdomar, hela skogen var fylld med orienterande ungdomar, Lexi fick höra Stopp massor med gånger och stannade direkt vid alla tillfällena. Vid ett tillfälle så gick hon fram och skulle hälsa på en kille som kom springande precis bakom henne, jag bad om ursäkt och förklarade snabbt varför hon hoppat på honom och han lyssnade och sa att det inte gjorde något. Kanske han har lärt sig att man inte bör springa i full fart upp i hasorna på någon individ, om man inte är beredd på ett möte.

Jag tränade även ordet Nej idag i skogen, på så vis att Lexi fick Sitt och Stanna kvar, medans jag gick fem tio meter fram och på den vägen la jag fullt synligt ut köttbullsbitar, sedan gick jag tillbaks till henne och sa Framåt.

Framåtordet använder jag mycket för att få Lexi att röra sig framför eller fortare framåt, hon missade någon köttbullsbit men då jag såg hon hade focus på en bit sa jag Nej innan hon han sätta ner näsan på den, hon stannade då till och tittade på mig och fick sitt Varsågod, Duktig och så åt hon den biten. På det viset rörde vi oss framåt vid flera tillfällen idag.

Det blev en hel del Vänster- och Högerträning också, vilket jag uppfattar att hon börjar få någorlunda koll på, om än inte på något vis att det är hundraprocentigt inlärt ännu.

På vägen hem kom vi ju till cykeln, jag kopplade henne i kort koppel och ställde mig gränsle över cykeln och lockade på henne från höger sida genom att säga Cykel till henne, hon kom direkt.

Vi cyklade biten hem på en cykelstig, sträckan var väl tre fyra hundra meter och hon såg ut som om hon aldrig gjort annat än sprungit vid cykel. Flera sådana här små cykelturer kommer vi att göra de dagar som vädret är trevligt nog och har vi tur så kan det även bli en cykelsväng med lös hund uppe i skogen. Jag har en cykelhållare till bilen, så jag tar enkelt med mig cykeln till trevliga områden att cykla i.

När vi kom hem från vår promenad i skogen, så hittade Lexi sina pipleksaker, båda två fick sig en lekstund med henne och den långa gröna krokodilen ville hon att jag skulle engagera mig i.

Hon la sig i rummet, och efter en stund så hämtade jag in henne till kontoret, hon skall givetvis få en stund själv idag också men just nu väntar vi på Staffan, vår vän smeden, som skall fixa till grinden. Lexi var väldigt intresserad av hans jobb och hon utdelade flera pussar medans han höll på och jobba, Staffan blev så glad att han fick avbryta jobbet, en stund, för att kunna skratta.

En affärsbekant kommer till stan och jag tycker inte att jag kan lämna Lexi den tid det brukar ta när vi träffas och pratar, så vi bestämde att jag och Lexi kommer till hans hotell, ett litet trevligt familjehotell i Helsingborg. Så äter vi och snackar i lobbyn, det blir ju trevlig socialisering för lilla fröken.

Jag hade preparerat en mjölkpaket med en köttbulle, några Doko och några Frolic, jag lät Lexi få dofta på paketen, hon slickade sig om munnen.

Jag placerade den sedan på det höga skåpet, med ett snöre runt, som hängde ner, lagom för Lexi att få tag i. Jag satt på golvet vid snöret med Lexi och försökte få henne att dra i snöret, men de gånger hon gjorde det, så var det för löst drag för att mjölkpaketen skulle komma ner, så ett tag senare när vi lekte, så kom jag på att jag kunde binda leksaken till snöret, sagt och gjort och vips så hade lilla fröken dragit ner sin godispaket. Hon blev lite rädd när det slamrade till bakom henne när hon hade leksaken i munnen på väg in i rummet, då mjölkpaketen trillade ner, men var snabbt framme och tog sin paket.

Undrar när hon skall våga dra i bara snöret. Om ni gör denna lek, glöm då inte att ta snöret direkt efter att hunden dragit fram eller dragit ner paketen från sitt utgångsläge. Snören i hundmagar leder oftast till veterinären, som får öppna upp hunden.

Lexi såg verkligen snopen ut, när jag plockade fram vår Fido´s ryggsäck. Det var ju vid den tidpunkten då jag brukar äta min kvällsmat och se på nyheterna på teve.

I ryggsäcken stoppade jag en filt och en tuggpinne och så begav vi oss till Leifs hotell, en liten bit hemifrån oss. Jag la ut filten på golvet nedanför soffan där jag satt och kopplade Lexi i soffbenet, så slapp jag sitta på alerten för att hon kanske skulle finna något/någon intressant och hinna dit före mig. Jag satt ju i ett ”affärsmöte”, och om än hunden var med, så skall hon ju lära sig att fungera i liknande situationer.

Det kommer att bli massor av liknande möten/situationer i vårt gemensamma liv och det brukar vara ok att ha hund med på de flesta ställen bara de är anpassade och knappt inte märks, då brukar folk tycka att det ok och till och med trevligt med hundar, även på möten.