Onsdagen den 19 November ;

En riktigt blöt lunchpromenad i skogen blev det. Lexi undrade i början av promenaden om vi verkligen skulle gå i detta vädret men allteftersom vi promenerade på, så vande hon sig. Luften är härlig när det är nyregnat och medans det regnar, ny känns den. Alla boklöven som ligger på marken lyser nästan som om solen belyste dem, när de blir blöta. Vi gick en kortare promenad och en helt annan sväng i Pålsjö skog än vi brukar idag.

I bilen blev hon avtorkad och hon satt helt stilla, vilket måste innebära att hon verkligen uppskattade att bli torr, hon brukar ju alltid bråka genom att hon skall bita i handduken och snurra runt. Inte speciellt mycket aktivitet har det heller blivit idag, inomhus, det är en ”vilodag” kan man säga. Det vi gjorde var att jag lekte lite med henne då hon kom med en av sina leksaker till mig och så tränade jag Viska, handtecknen för Hit och Plats ett par gånger.

Om det inte regnar för mycket mot kvällen så skall vi gå till Calle på kvällsvisit. Regnar det mycket så är det inte så kul att komma bort till folk med en dyblöt hund, vi får se, annars så får det bli någon form av inomhusaktivering, som stjäl energi från lilla fröken.

Vi gick till Calle, en promenad i rask takt på tjugo minuter, Lexi hade blinkhalsbandet på, det är bra, man märker att alla lägger märke till oss. Det är bra att vara synlig i mörkret. Även om man går i en stad med gatlyktor, så hjälper det mötande att se oss, på långt håll.

Lexi fick sin mat utspridd i Calles hus och letade upp varje liten torrfoderkula, vatten var Calle snabb att sätta ner till henne i köket och hon var där två gånger och drack.

Lexi uppförde sig väl men fick ett par fnattanfall då hon hoppade på Calle och kysste honom våldsamt och försökte få igång oss genom att hon tog handduken, som jag torkade hennes tassar med, och drog runt i huset med den. Fredrik, Calles son, kom och vi satte oss till bords i köket, från den stunden så var Lexi lugnare och uppförde sig helt ok, för att vara tio månader, snart.

Vi gick hem två timmar senare, Lexi gick väldigt snabbt och nära mig, hon tyckte att vissa buskar, människor och vissa bilar på håll var konstiga, då stannade hon till och tittade extra noga efter, vad det var hon såg. Jag kommenterade det med Ok Lexi, kom nu och hon följde mig.

På vägen hem så träffade vi en Collie unghund, det blev flera lekinviter från de båda, men eftersom de var kopplade, vi var ju på en trottoar, så blev det mest rundspringningar i sitt eget koppel och så några försiktiga nospussar.

Väl hemma igen så fick Lexi överslagsspel, hon ville att vi skulle leka, jag ställde upp ett litet tag men insåg snabbt att det blev våldsamt, från lilla fröken, så jag bytte strategi till att be henne gå in på toaletten, så jag kunde gömma godisar.

Lexi gick in på toaletten utan diskussion, hon vet ju att då blir det godisletning. Efter att hon hade hittat alla godisarna, så fanns det bus kvar i henne, denna energi la hon ner på att para sig med sin långa kudde, som hon hämtade inne i sin koja.

När hon hade hållit på en kort stund, så tog jag henne i famnen och vi gick upp på sängloftet. Jag låg och höll i henne och klappade henne en stund, för att varva ner henne, helt. Lite senare stoppade jag in henne i hennes Plats och det tog inte många minuter förrän jag hörde stjärnöga snusa.