Måndagen den 24 November ;

Bandagering av Lexis tass inför både morgonpromenaden och lunchpromenaden. Lunchpromenaden gick vi upp om Pålsjö skog och en sväng i den. Lexi hade långlina och sele på idag, för att jag var rädd om bandaget, trots att jag i mina dagar satt på massor av tassbandage så är det besvärligt att få dem att sitta fast på hundtassar. Lexis bandage trillade av när vi gått lite mer än halva rundan.

När vi kom hemåt och hade Gröningen kvar att passera, så träffade vi Fanny, vi hade sällskap över Gröningen och strax kom hennes kullsyster Joye springande. Jag hade Lexi fortfarande i långlina och Joye har visat ett tråkigt humör mot Lexi och även andra hundar sedan hon löpte. Jag viftade lite, för att få uppmärksamhet av hussen till Joye och bad honom om han ville hålla in sin hund. Nä säger människan.

Även om man har en liten hund, så är detta inte ett trevligt sätt att skapa hundsämja på. Alla hundar har rätt till sin frihet men alla människor har också rätt till att få bestämma vilka individer både vi och våra hundar skall träffa, usch vad jag blir ledsen över sådant hundfolk.

När vi kom upp så tvättade jag av Lexis sår med jodopax, det såg förhållandevis fint ut. Lexi har fått en stund med ensam hemma och så har vi tränat inomhus en del idag. Vi har Tänt lampan och idag så fick jag Lexi att gå upp före mig i trappan, vi har jobbat med handtecknen och hon har Betalat. Hon har Viskat flera gånger idag, utan att jag haft någon godis vid örat, så nu tror jag nog man kan påstå att hon förstår detta ord, viktigt är att uttala orden så att man hör skillnaden när de är snarlika så som exempelvis Vinka och Viska.

Hon har gått mellan mina ben vid flera tillfällen och gjort det riktigt snyggt. Att gå mellan benen kan man ju med fördel stoppa in i ett Freestyleprogram ifall man vi syssla med det, som sport för kul och eller tävla.

På kvällen gick vi en promenad uppom Hälsovägen och Vikingsbergsparken, det är ju riktigt mörkt nu redan vid sextiden, och idag var det ett par människor vi mötte som Lexi stannade för att kika på, en bit innan de passerade oss. Ofoget med att nosa efter folk som precis passerat oss fanns där nu på kvällspromenaden, så jag fick säga till henne ett par gånger. Jag upplever inte att Lexi är mörkrädd men det är klart att allting ser annorlunda ut på kvällen och det tar ett tag att lära sig.

Lexis bandage som jag satte på före promenaden, höll hela rundan, jag tog av det när vi kom in igen. Det behövs inget bandage då eftersom hennes sår inte är så stort, det är bara på en väldigt svårläkt plats. Luft är det bästa för sårläkningen, men blöta och smuts som det är ute är inte det, så bandaget fungerar mest som en sko.

Nu efter kvällspromenaden satte jag igång med en snabbstädning och det markerade Lexi att hon tyckte var tråkigt genom att försöka engagera mig med leksakerna. När det inte fungerade så gick hon och la sig, någonstans i det rummet som jag höll på, suckade och tittade om det gav effekt.

Kvällen avslutades med att jag lekte lite med Lexi och hennes krokodil och helt plötsligt gick den av på mitten, så att stoppningen tittade ut, då fick vi kasta den och strumporna blev lekobjektet en stund istället.

Sedan blev det en kissrunda vid strax efter nio, jodopaxtvättning av såret och på med salva när vi kom upp igen. Sedan fick Lexi vänta i badrummet medans jag gömde godisar runt i lägenheten, jag gömde också ”sökrullen” som hon fått som leksak. Däri la jag en köttbulle och sedan en blandning av Doko och Frolic. Nu är det min tur att dricka tea och äta mina mackor, det har jag förtjänat. Förresten hon håller fortfarande på och försöker få ut köttbullen, det har hon gjort nu i flera minuter.

Hon kunde inte riktigt gå ner i varv, lilla fröken, så efter en stunds lugnande försök, blev det upp i säng för henne. Jag satte på teven och gick ner och drog till grinden. Sedan satte jag mig i rummet och satt där en halvtimma cirkus och njöt. Lexi kom efter en stund ner vid grinden och gnällde till, jag replikerade Gå och lägg dig och det var precis vad hon gjorde.