Tisdagen den 2 December ;

Jag tog cykeln med mig och så gick vi till Pålsjö skog, jag och Lexi. Visst är det stökigt att gå med (ung)hunden och cykel men om man inte tar det stöket, så får man inte heller en vuxen hund som kan hantera dessa situationer, träning krävs alltså.

Lexi hade halsband och flexikoppel på sig och första sträckan hade jag cykeln på min vänstra sida, då det trevligaste doftstråket var på min högra och där fick Lexi gå. När vi kom ut till Strandvägen, en bred lång raksträcka längs med havet mellan Gröningen och Pålsjö, så var det tvärtom, Lexi fick gå på min vänstra sida och då hade jag cykeln på min högra. När vi kom till skogen, så parkerade jag cykeln där och vi gick en runda uppe i skogen. Vi träffade Morris en West Highland White Terrier kille vi mött förut, vi träffades vid tre tillfällen under vår promenad, då vi valde olika vägar och jag och Lexi kom ifatt dem, flera gånger.

När vi kom tillbaks till cykeln, så pimpstensborstade jag henne innan jag bytte och satte på henne sele och kort koppel. Vi cyklade hela vägen hem, det är en kilometer mellan skogen och min port, jag cyklade i lågt tempo, så att Lexi travade i en låg trav hela vägen. Hon var intresserad av löv, vita pricka, påsar och Morris som vi hann ikapp igen, under cyklingen. Det kostar varje sekunds uppmärksamhet när man tränar in cykling, speciellt med den unga hunden, som fortfarande tycker att löv och liknande är kul. Uppmärksamhet så att de inte byter sida om cykeln, springer in i ekrarna, tvärstannar eller så. När vi kom hem, så gjorde jag lite stretching på henne, inte för att det egentligen behövdes utan mest för att även träna in detta moment.

Om man cyklar, springer, jagar eller tävlar ofta eller mycket med sin hund så är det ovärderligt att också utöva massage och stretching, för hundens välbefinnande och för att hålla hunden så skadefri som möjligt under dess levnad.

Är ni intresserade av att kunna stretcha er hund, gå då in på www.hundmassage.nu, där kan ni köpa böcker, planscher och eller videofilm, av hundfysioterapeuter, om hur man lär sig att stretcha respektive massera sin hund. Massage används antingen i syfte att öka blodgenomströmningen inför ansträngning eller för ökad kontakt och harmoni hos en stressad individ, stretching används efter ett fysiskt ansträngande pass.

Är ni intresserade eller i behov av professionell hjälp av en hundpsykolog om er hunds beteende, fostran och träning, så finner ni er närmsta hundpsykolog på vår branschorganisations hemsida: www.immi.nu.

Jag skall åka en kort sväng till Helsingör idag och då får ju lilla fröken sin stund själv, som hon så väl behöver men ännu inte uppskattar. Vad jag kunde bedöma så hade det varit tyst i huset, de knappa tre timmar jag var borta. Lexi låg innanför grinden och såg relativt cool ut. Jag packade upp och fixade lite innan jag släppte ut henne, detta för att minska på hälsningsstressen som hon annars uppvisar och som skulle kunna förstärka det obehagliga med att vara själv. Hon fick ett nytt tuggben att lägga sin energi-/ensamhetsstress på och det blev hon glad för, hon tuggar intensivt.

Lilla fröken var stökig en bra stund ikväll, så jag fick gå till sängs med henne tidigare än tänkt.