Lördagen den 20 December ;

Imorse fick Lexi Tejpöge, jag tror inte hon fått det på hela veckan. Nu kommer hon att få det på helgerna för att särskilja dem från vardagen. Promenaderna brukar jag också, även i mitt tidigare hundinnehav, skilja på från helg till vardag.

Detta gör säkert även ni som inte är hemma, arbetar hemifrån och med hund, ni har säkert lite mer tid med hunden på helgerna, hos mig är det då tvärtom. Lexi får sin långa promenad, hon får mental uppmärksamhet men det blir lite mer tid till bara mig eller jag försöker att etablera det. Detta är nog inte fullt utvecklat förrän lilla fröken är mer vuxen men ändå man kan ju börja redan nu att försöka få trevliga, bra och praktiska rutiner.

Nu kan hon inte låta mig vara ifred längre jag har fått läsa ett par tidningar och lyssnat på Ring så spelar vi, så nu ger jag mig strax, vi har givetvis varit ute på morgonrundan men inte gjort av med någon energi. Vi tar en sväng till Fido´s tror jag och så förbi vovvegravarna och tänder ett ljus hos dom, det är så fint på djurkyrkogården så här års, också. Granrispyntade gravar med gravljus som lyser nästan alltid, oavsett när man kommer dit upp.

Erik kom strax efter lunch och Lexi blev givetvis jätteglad, men det märks i början när han är här att det är extra mycket till mig hon söker sig, liksom som om hon skulle ha okey av mig att leka, busa och gosa med någon annan, då hon kommer till mig mitt i exempelvis leken med Erik. Vi gick en promenad upp om Landborgspromenaden och senare på kvällen fick Lexi visa allt vi håller på att tränar, som Tvätta dig, Tänd lampan, gå Mellan mina ben och så vidare. Erik var imponerad och tycker att hon är jätteduktig, vilket hon så klart är.

Hennes hostharklingar har nästan helt avtagit, penicillinet har börjat göra sin verkan. Hoppas nu att detta är en engångsföreteelse, vissa hundar blir precis som öronbarn, får återkommande infektioner och då får man operera bort tonsillerna till slut för det är inget bra att hålla på med penicillin för ofta.