Måndagen den 22 December ;

Kylig morgonpromenad, Lexi hade svansen lågt nästan hela rundan och kutade lite med ryggen och skakade på sig flera gånger, allt för att hålla/öka värmen. Efter det att hon fått sin penicillintablett, så fick hon en morot, som hon blev lika glad för idag. Först så springer hon och leker med den och vips så har hon ätit upp den.

Lexi och jag åkte till skogen och gick vår promenad i en isande nordanvind med frusna vattenpölar, dem hoppade Lexi över. Vi träffade Karma, det var längesedan och Karma kom springandes fram till oss. Senare på svängen träffade vi den stilige Collie killen, oj vad Lexi tycker han är stor, hon kramas och far runt honom nästan allt på en gång.

När vi kom hem var vi själva en stund och då gömde jag lite godisar till Lexi på kontoret som hon fick söka efter det att hon visat lite av hon behärskar, såsom Fot, Mellan och Stå med handtecken. Hon for in på kontoret så klart och letade godisarna, vilka inte var speciellt svåra att finna. Jag har snart använt alla ställen som finns på denna yta vi bor på, 67 kvm. Hon fick stanna på kontoret en stund även efter att Erik kommit tillbaks. Jag skall på en stadssväng och han får också lämna hemmet en stund, så att hon får vara själv.

På kvällen efter att vi alla ätit färsk kokt torsk togs vår lilla gran in och pyntades, Lexi var visserligen framme och luktade på den, men visade inget större intresse. Lite lek blandat med att vi skulle vara hållhjälp till henne när hon tuggar på sin runda tuggring, som snart har fått en halvmånes form. Lexi vill ofta ha hållhjälp när hon skall tugga på sina ben och även om jag egentligen inte vill, så ställer jag upp ibland för att få kvällsro, hon ligger ju stilla en längre stund när hon tuggar.