Tisdagen den 23 December ;

Vid vår frukost så testade lilla fröken vår leklust, den var obefintlig, hon kom dragandes med en långlina jag håller på att fixa med och när det inte var intressant för oss, så kom hon med sin kudde, inifrån lådan. Hon gav upp och gick in i rummet och la sig i sin stol. Lexi behöver få sig en eloge för att hon är, och hela tiden har varit, så duktig med att låta mig få arbetsro framförallt på förmiddagarna fram till lunch. Men när det är någon annan här hemma hos oss så är det klart att man försöker få lite uppmärksamhet.

Nu har jag varit iväg på ett kort ärende och Erik är också iväg ett par timmar, så nu tar vi och går en skön promenad jag och Lexi i solsken och + - 0 grader, upp i skogen, tror jag det blir.

Ja, Strandvägen fram med fröken hängandes och busandes med kopplet och eftersom jag inte hade någon lust att stanna och invänta hennes ointresse för kopplet, så fortsatte jag att gå. Lexi roade sig själv och ändå hängde hon med i tempot, i skogen så satte jag långlina på henne.

Där gick vi en normallångpromenad, så dagens runda blev lite längre än vanligt eftersom vi brukar köra till skogen, en sex kilometer skulle jag tippa. Vi tränade i princip ingenting mer än saker som av sig självt blev så, såsom Höger, Vänster , Stopp med visselpipan, Upp på stenar och stubbar för att söka godis och Ner ifrån dem.

Strax innan vi kom ut ur skogen så hörde jag smällare, vi kom och gick förbi ett par smågrabbar som höll på att smälla smällare. Ganska precis efter att vi passerat dem, så smällde de av vad jag tyckte lät som massor av ettöressmällare på en gång, vet inte om dom finns mer men så lät det, rattatata, rattatata. Lexi tittade visserligen på pojkarna och röken som blev, men visade inga som helst tecken på rädsla eller intresse, det gjorde inte jag heller. Hon var relativt följsam och observant och kontaktsökande på vår promenad och för det belönas hon varje gång, så klart.

Jag åkte och handlade ett par förvaringsboxar och fann den perfekta julklappen till Lexi, en bondgård som man får ljud från djur som även tittar ut från en lucka i bondgårdshuset. Jag har haft en mindre men liknande Fisher Price-grej till Boss och Zappa en gång.

Barnleksaker, där barnet skall putta, vrida och liknande på knappar och rattar för att få ut/upp olika föremål; på denna Lexis Bondgård var det knappar att trycka ner och då kom hunden ut och skällde, hästen visade sig och gnäggade, hönan lät och satt i sitt rede, katten mjauade från taket där även en fågelunge tittade upp ur sitt bo och så spelas en del av Old MacDonald had a farm och samtidigt med visan kom bonden ut ur ladan, allt detta om man trycker på rätt spak.

Detta är min intention att lära Lexi att med kontaktord trycka ner rätt spak. Detta var en jätterolig grej som jag av en slump sprang på, vi kommer att ha mycket arbetsnytta av denna, jag och lilla fröken. Hon visade intresse men var samtidigt flyktberedd när jag presenterade de olika ljuden och djuren för henne i en första introduktion.

Lexi fick kokt torsk idag också eftersom vi åt det till kvällsmat, hmm det gillar hon så klart.