Torsdagen den 25 December ;

Vid åttatiden vaknade vi till och Erik gick ut med Lexi, sedan kom ”farmor” upp och det dukades fram frukost. Lexi fick sin penicillintablett och som belöning för det en bit julskinka, hon slickade sig om munnen och såg nästan ut som ”det gör vi om”.

Gråmulet och småregn var vad juldagen hade att erbjuda, vi körde hemåt och inom Fido´s, där lilla fröken mycket väl mindes sin ena julklapp, repet i trädet. Där hängde hon och slet i repet en bra stund, jag passade då på att gömma några godisar i ett träd, som hon inte såg. När hon började gå runt och lukta för att kissa lite och sånt så passerade hon trädet, hon tvärstannade och började söka, hon fann varje bit, så klart.

Vi åkte hem och åt köttbullar med kokt potatis, gräddsås, lingon och gurka, hmm mums, det tyckte Lexi också som fick två köttbullar i lite gräddsås och med en Tejpöge i matskålen. Jag placerade ut hennes torrfodermat i tre högar, dem åt hon upp medans jag och Erik åt vår mat, sedan var vi alla tre glada för en liten tupplur.

Jag ger Lexi mindre av sitt torrfoder dagar som dessa, då det bjuds annat ätbart också, bättre att hon får smaka lite gott, gott och minska på huvudfodret än att inte erbjuda henne något extra alls och ge full torrfoderranson. Hundar har ju som bekant ett mycket välutvecklat doftsinne och det vore synd att inte låta henne få smaka.

Man skall dock akta sig för att göda sin hund, övervikt är ett mänskligt problem som inte skall överföras på något djur. Det är inget trevligt att behöva banta dem senare, bara för att fått stilla en idé hos oss om att hundar blir sura om de inte får smaka, eller att de tycker bättre om en viss person som exempelvis alltid låter dem smaka. Hundar mår inte bra av att vara tjocka, därmed inte sagt att de skall vara magra och aldrig få något extra gott.

Nu är klockan närmare halv sju och det blir en lite längre kvällspromenad.

Vi gick uppför Hälsovägen, det var nästan bil- och folktomt. Det hade regnat, så gatorna glimmade efter regnet, längre bort hördes smällare, dom bryr hon sig inte om, men att Erik inte gick med och att det var så stilla och tomt gjorde att jag fick mana på Lexi på nästan halva rundan. Spöken var nog i hennes huvud, då hon stannade till var femte meter ungefär och tittade. När vi kom hem så blev det klofilning och öronrengöring, julbadet har jag ännu inte hunnit med, det kommer.