Söndagen den 28 December ;

Vi gick en kortare sväng än vi vanligtvis gör vid lunchtid. Det är gråmulet, med småregn och plus tio grader, vilket vinterväder. Vi gick om Gröningen och Landborgspromenaden tillbaks, Lexi kissade/markeringsurinerade säkert tio gånger, hon närmar sig helt klart sitt löp.

Nästan hemma träffade vi Oliver, en Irländsk Varghund, som jag mött förut men det har inte Lexi, hon hälsade glatt på honom och de båda gjorde lekinvit. Jag åkte iväg och handlade lite mat och sånt, en stund efter att vi kommit in, så fick lilla fröken en stund själv.

Idag hade jag lite fix för mig hemma, bland annat så städade jag i mitt hundskåp och organiserade bland hundgodisarna, detta tyckte Lexi var intressant. En stadspromenad på kvällskvisten i duggregn, vilket gjorde den kortare än tänkt, både Erik och Lexi ogillar regn.

Resultatet blir att det finns energi över när man kommer in igen efter så pass lite aktivering utomhus som det varit idag. Får se vad det blir för kul för Lexi, efter maten. Hon har redan idag städat efter sig då hon fick en toapappersrulle med godis inlindat i massor av tidningspapper och varit på sängloftet och Tänt lampan. Städa och städa, allt pappret tar hon inte upp och hon förflyttar sig inte alla gånger ända fram till bunken hon skall släppa pappret i, men ändå hon är på väg att lära sig hur det skall gå till och att hålla på att lära sig, det är det som bränner mest energi.

Lexi bränner ju så klart mer energi hemma nu när Erik är här och även så när andra är på besök, eftersom hon är så van vid att det bara är hon och jag. När man är flera, och i synnerhet som Erik, så pysslar vi oberoende av varandra med olika saker, saker som på ett eller annat sätt drar till sig Lexis uppmärksamhet, hon är ännu så pass ung att hushållssysslor intresserar henne. Är man som hund van vid en stor familj, så skulle omvänt också troligen plocka extra energi, om det blev så att flera dagar/veckor helt plötsligt bara tillbringades med en enda människa.

Så det blev inte något speciellt hundarbete, och jag har det helt klart för mig själv och har lite dåligt samvete, samtidigt som jag vet att Lexi har det jättebra och att ibland är det mycket aktivitet och andra gånger mindre, det är helt okey och kan även vara utvecklande.

Jag lät mig tröstas av Anders Hallgren som ringde, han är min och mina kollegors ”pappa” så att säga, han sa Vargflocken har det ju så, det vet du, vissa dagar är fulla av energi andra mer eller mindre tomma på det. Men med unghund är det ju ändå så att utvecklingen fortfarande pågår mot att lära sig ramarna och gränserna som finns i flocken och att finna sin plats där, detta ser man även i en inaktiv/vilande vargflock, att de yngre djuren söker mer aktivitet och hittar på något för att få igång övriga flockmedlemmar. Helt naturligt alltså och helt okey under förutsättning att detta inte är ett vardagsvanligt beteende från flocken. Hundar behöver aktiveras för att må bra och för att utvecklas, detta är en stor bit av hundägandet att tänka på, och helst före hundköpet.