Måndagen den 29 December ;

Vi gick lunchpromenaden runt i Pålsjö skog och runt platsen för ”brottet”, där Lexi hade rådjursjakten. Hon vädrade en fem sex gånger och jag inväntade hennes kontakt, då belönades hon. Alla gångerna utom vid ett tillfälle så accepterade hon min belöning och kom och gick med mig. En gång så lyssnade hon inte och ville fortsätta på sitt spår, då var jag snabbt där hos henne, på huk och läste en liten paragraf. Det hjälpte och hon hängde med i mitt spår igen.

Vi träffade två hundbekanta som undrade om hundarna fick ”leka”, det ville jag inte eftersom det var precis vid Lexis ”jaktmarker”, de såg lite besvikna och förundrade ut men frågade inte varför, så jag la inte ut texten mer heller. Ibland kan jag tycka att det är skönt att slippa förklara mig; som ni kanske förstår så kommer hundars beteende på tapeten när jag träffar hundägare och vi står och pratar en stund.

Ett par företagsärenden även idag, såg till att Lexi fick sin ensamma stund.

När jag kom åter så hade Erik också kommit, han hade låtit Lexi vara kvar på kontoret. Det var bra, tycker jag. Han sa också att det hade varit helt tyst och Lexi såg ut som om hon sovit.

Toarulle på snöre löste Lexi idag med lite hjälp. Jag hade placerat den under ett skåp, där hon under inga omständigheter skulle nå toarullen utan att snöret stack ut, som hon kunde dra i. Jag tog fram Bondgården och vi tränade lite med att trycka på knapparna, de slamrar till när man trycker på dem och det ljudet plus det ljudet som tillhör exempelvis hunden skrämde henne lite men gott godis och uppmuntran gjorde att hon försökte fler gånger.

Hunden var vi på flera gånger och jag bara entusiasmerade henne att trycka på just den knappen, vilket hon gjorde. Jag har inte börjat att benämna de olika knapparna ännu, får först se till att hon vågar alla gånger jag kommer med Bondgården, vågar trycka ner knapparna, alltså.

Hon blev pimpstensborstad efter vår kvällspromenad, vi skall till radion och jobba imorgon och då får man ju vara fin. På tal om fin, hennes nya fina halsband och koppel har kommit – titta på bilden, fint va? Det får hon ha på sig imorgon, tror jag.