Tisdagen den 30 December ;

Det var bil till Kristianstad och radion idag, Lexi känner sig verkligen hemma där och alla är så trevliga vid henne och skall hälsa. Hon hoppar och skuttar och pussar dem som vågar stoppa ner näsan till henne.

Det var lite snö i Kristianstad, det tyckte Lexi om, hon doftade sig runt på en gräsmatta där och var extra noga med sin luktning, detta var första gången hon träffade på snö, kul om det blir mer av den varan, för hundar brukar gilla snö och det skulle vara kul om Lexi fick ”vältra” sig lite i det, redan nu under sitt första år.

På vägen hem blev det en liten omväg om en ort som heter Vittsjö, där gick vi en liten promenad och Lexi fick ännu en gång lukta på snö och dessutom lära sig att fryst vatten är halt. När vi kom in i Helsingborg passerade vi Fido´s en sväng, så kunde hon busa lite med sin lina hon fick till jul, den som blev upphängd i eken. Hon gillar den, trots att jag inte är där vid den så hänger hon mycket i den och återkommer till den mellan sina doftinspektionsrundor.

Erik och Lexi gick en kvällspromenad, så fick jag mig ett skönt bad. Jag hade lagt ut Lexis mat i flera små högar runt i lägenheten för henne att finna när de kom åter och hon fick smaka i sin matskål lite av kvällens mat: revben, renskurna från ben och fett, och potatismos, hmm det smakade mera.

Lugn kväll, där även Lexi verkade tycka det var skönt att bara ligga och tugga på sitt nya tuggben, som hon fick tidigare på kvällen.

Nu är det bara några dagar kvar, tills det bara är jag och Lexi igen, det skall bli skönt att åter få sin egen ordning och förhoppningsvis blir det då trevligare läsning för er igen, läsning som entusiasmerar och lär. Visst är det trevligt med helger men stökigt också, tycker jag. Det bästa är att det har socialiserat Lexi genom julen med alla dess dofter, oregelbundna tider, julklappar och nyårssmällarna som vi redan hört lite av, det lär nog bli mer imorgon, dessutom så bor vi ju mitt i stan och vid Gröningen, som brukar utgöra en jätteutskjutningsramp för nyårsraketerna.