Lexi´s Dagbok - Epilog;

Mitt arbete som hundpsykolog ger möjligheten att påverka och göra skillnad för hundarna. Skillnad genom ökad kunskap, aha-upplevelser, lösningar på problem till hundägaren, och i detta mitt arbete ger det förhoppningsvis som resultat att man som hundägare då vågar stanna upp, tänka till och ibland ändra felaktiga förhållanden.

Då märker man att det ger många goda skratt och minnesbilder, vilka förgyller hundinnehavet extra, när man istället för att stå kvar i gamla banor tar till sig sund, ny information som i förlängningen ger ett både bättre och trevligare hundinnehav, för såväl hund som hundägare.

Jag önskar att vi människor slutar att dra i, slå på och skrika åt våra hundar och istället stannar upp och funderar över varför det blev fel, det som gjorde att vi känner ilska, frustration och besvikelse över vår hunds agerande. Hundar är inte intresserade av misslyckade relationer utan de försöker att få flocken homogen och trygg.

Det är oftast vi människor som orsakar felbeteendet hos vår hund och genom ökad kunskap kan vi minska på dessa risker och få ett trevligt hundinnehav. Att vi visar oss storsinta nog att vilja ta till oss kunskap som vi behöver för att kunna förstå hunden, kommer inte bara att förändra ditt hundinnehav och ditt sätt att hantera din hund, det påverkar även andra, som ser ditt handhavande med din hund.

Nu när du nu läst Lexi´s Dagbok så förstår jag att det är massor av detaljer från min vardag som inte stämmer in på din vardag. Men du har fått ett mått att gå på, en ton mot hunden att jobba efter, idéer om aktivering och gemenskap med din hund och förhoppningsvis lärt att uppskatta att få vara delaktig i en hunds liv. Ta vara på det och var rättvis mot både dig och din hund, så kommer ert liv att bli oförglömligt och positivt.

En gammal devis säger att ; hunden är människans bästa vän, nu är det dags för oss människor att se till att även vi är hundens bästa vän.

Charlotte