Allergi

Allergi

Har du tagit över eller tänkt överta en hund
för att de som har den, blivit allergiska?
Tänk dig för mer än en gång.

Om det fanns så många allergiker i vårt land, som hundägare som skall sälja sin hund vidare på grund av nyuppkommen allergi mot den.
Då måste jag tyvärr säga, då skulle allergiförbundet jubla.
Och de skulle vara än starkare än de redan är och alla hundar
skulle i princip vara portförbjudna överallt i städer.

Hur fungerar ett allergen, en viktig fråga att ställa sig inför hundköpet.
Dels för att inte köpa sig en valp som man sedan ”måste” sälja på grund av allergi och eller som många av mina konsultationer trots allt handlar om. Hundproblem på grund av att man tagit över en hund av en person som ”tyvärr” inte kunde ha sin hund kvar då familjen nu utvecklat allergi mot den.

Tro inte på allt du hör, skaffa egen kunskap.

De allra flesta så kallade, köpta hundar på grund av allergi mot hund, i säljarfamiljen. Är hundar som inte passade in i mallen, som var besvärligare än köparen tänkt sig och inte så sällan hundar som haft ett ”helvete” på ett eller annat sätt. Ett ”helvete” som du övertar, är du intresserad av det?

Kan du reda ut det problem hunden har på grund av olika skeende som den utsatts för och som du aldrig kommer att få veta, annat än av hunden.
Genom dennes märkliga/jobbiga/tråkiga beteende, väl hemma i ditt hem?

Faktum är att det är en försvinnande liten del av alla allergier,
i hela världen, som är relaterade till hundar.
Faktum är också att det inte finns, så kallade allergi fria hundar.
Så som vissa uppfödare, av Irish soft coated wheaten terrier, Lagotto Romagnolo och Kinesisk nakenhund med fler ägnar sig åt, för att få sålt hundar. Genom att påstå att dessa raser inte utlöser allergi. Det är inte sant.

Faktum är, att vilket ämne som helst kan i sig utlösa allergi för en individ,
på grund av olika anledningar. Vilket dennes kropp då kan bilda antigener mot detta specifika ämne. Och som sagt hundallergi är ovanligt, tack och lov.

Och ni som ägnar er åt ”falsk varudeklaration”. Både vad gäller försäljning av valpar så som egna hunden (som inte blev det man ville) och som säljs på grund av ”allergi”, ni borde skämmas.
De som är allergiker behöver inte få sitt lidande ifrågasatt för att det är för många som vill ”komma undan sanningen” inför sin hundförsäljning.

Var rakryggade, ge ALL information om hundens liv om/när ni skall överge
den/sälja den vidare. Så att både hunden och köparen får en rimlig chans till ett trevligt hundliv. Bara för att ni gjort fel/ångrat er finns inga skäl i världen att låta andra få lida för era misstag.

Hundägare försök att bli hundvänner, var ärliga är ni snälla!

Stäng meny