Hundprestige – Prestigehund

Hundprestige – Prestigehund

Många som skaffar hund gör det av prestigeskäl. Och jag undrar om dom har tänk på hur väl det syns på hunden, då den anskaffats av det skälet. Hunden avslöjar i vart fall hur den har det utan att ens behöva ”säga ett ljud”. Och det skvallrar om hur du är mot din hund.

Är det bara dåligt att ha prestige i åtanken vid hundanskaffning, kan man undra. Tja det beror på, hur man tänker sig sitt hundinnehav.
Tänk efter själv och helst innan hundköpet.

När man är en hund med god kontakt med sin ägare. När man mår väl, visar upp en ”god sida” och då även i allmänna miljöer. Och eller är en hund som ofta vinner eller åtminstone tillhör de aktiva ikring sin hobby/sport. Eller är en hund med ett faktiskt dagligt arbete. Då är man anskaffad för behovet i arbetet och eller för nöjet att samarbetas ihop med. Då är man en hund som oftast har ett gott anseende, hundprestige.

När man är en hund som finns till, i familjen, för att visas upp. Antingen som gunstling, hotbild eller modellen ”villa-volvo-vovve” hund. Då har man oftast mindre god direkt kontakt med sin ägare, men är ändock oftast en lojal hund. Fast inte så sällan något nervig/opålitlig och framförallt i allmänna miljöer. Då är man en hund som många undviker. Man är anskaffad för att ge anseende/respekt, alltså en hund för att stärka sig själv med, en prestigehund.

Stäng meny