”Utskälld”

”Utskälld”

Utskälld har jag inte blivit, men väl kommenterad för att jag bara tycker och inte ger ljusglimtar och förslag till vad man som hundägare kan göra, i min blogg.

Men mitt bloggande är inte tänkt som en undervisning/lärobok utan mer som väckare för och till diskussion kring god hundhållning. Självklart anser jag att ljusglimtar finns det massor av. Ursäkta alla goda hundägare, att jag inte belyst Er. Tyvärr är vi för få och därmed behöver ljussättning riktas mot de andra.

Köper man en hund så har man skyldigheter som ibland inskränker på ens egen bekvämlighet. Och det är tyvärr den ”dealen” man får göra när man är hundägare. Hundägandet är mellan två individer, där den ena inte kan/får välja. Därför måste vi se till att både hunden och vi själva får tillräckligt i utbytet, för att konstellationen överhuvudtaget skall kunna försvars/existera.

Att våga var kritisk och tänk efter före är en del i god hundhållning. Vilket är omtanke för sin hunds skull och det resulterar i bättre hundinnehav. Förslag på vad och hur man tänker kring hund för god hundhållning, finns att läsa i mina böcker och min DVD.

Respons från flertalet läsare har jag också fått, om hur ”eländigt” många jakthundars liv är. Trots att vi idag har väldigt många nya moderna jägare, som både inser vikten av närhet med flocken. Och som har närhet med sin jaktkamrat även utanför jaktsäsongen. Så verkar tyvärr fortfarande de gamla skrönorna, om att jakthund inte skall ”klemas bort”, råda. För då anses hunden jobba sämre, under jakten. Vilket naturligtvis, är helt fel.

Säg som det är, ni varken bryr er om hunden eller kan något om hund, som art och individ. Man skall väl kunna stå för sitt levnadssätt och speciellt om man är jägare, eller?

Bästa sättet att få Sverige att komma ur denna uråldrigt dåliga hundhållning, med jakthundars liv i hundgård, görs nog genom massiv kontakt med kommunernas djurskyddsinspektörer och Jägarförbundet, från oss alla.

Fråga, undra och anmäl allt ni inte anser korrekt, med den hundhållning ni kommer i kontakt med. Och följ upp er anmälan.
Det händer inte Er något, för att ni ”gör en insats” men förhoppningsvis för hunden, blir det till det bättre.

Vilket ansvar har Jägarförbundet?
Vilket ansvar anser de själva att de har, över att deras medlemmar har god hundhållning? Vad gör dom för att nå alla jakthundar?
Det skulle jag väldigt gärna, få ett svar på.

Tack för att ni läser min blogg, sprid gärna ryktet om dess existens.

Stäng meny