Här kan du finna böcker som Charlotte har producerat

Charlotte har under många år författat ett flertal böcker för hundens bästa där hon följer med hundägaren från första funderingen till att skaffa hund i boken ”Välj rätt hund” till böcker om hundens utveckling och tips för både aktivering och kost.

Här kan du läsa mer om böckerna köpa vissa och hitta vägar till hur du finner övriga i handeln/bibliotek.

Min hund & jag – en lärorik barnbok om hundar och hundliv

Att ha hund är roligt, men också ansvarsfullt. Hunden behöver vårdas och skötas varje dag för att trivas. Och den behöver rätt fostran för att kunna leva tillsammans med oss människor.

Den här boken berättar om hur hundar fungerar och hur du gör för att lära din hund olika saker, till exempel ”Sitt!”, ”Hit!”, ”Hälsa!” och ”Viska!”. För att lära hunden dessa saker måste du träna med hunden. Då är godis viktigt som belöning och boken innehåller därför recept på hundgodis som du kan göra själv. Du får också reda på vad som är farligt för din hund. Boken avslutas med ett roligt spel där du får lära dig ännu mera om hundar.

Beställ från Adlibris | Beställ från Bokus | Beställ direkt från Fidos:

barnbok omslag


E-bok 


Akivering för hela livet

Boken ”Aktivering för hela livet” är en bok som ger dig drygt tjugofem olika inlärningstips, som leder dig steg för steg till färdigt moment.

Det kan vara kul tips som att hunden intar speciell position, när man frågar ”Skäms du” eller till en faktisk hjälpreda genom inlärning så som ”Hämta mobilen – det ringer”, ”Lägg tvätten i tvättkorgen”, ”Sopsortera” med flera aktiviteter.

Vissa trix/inlärningar är lätta andra medelsvåra och några svåra – precis som det skall för att utveckla dig och din hund. Boken behandlar inlärningens processer, vikten av pauser och mycket mer. Bilder illustrerar övningarna.

Beställ från Adlibris | Beställ från Bokus | Beställ direkt från Fidos:

E-bok


Unghunden

Hur tar du hand om din tonårshund?

Tiden springer förbi och plötsligt har din lilla valp vuxit upp och blivit tonåring. Som hundägare ställs du nu inför helt nya utmaningar. Verkar det som att unghunden har glömt all träning den fick som valp? Fått sämre hörsel, eller helt enkelt slutat lyssna på dig? Även inom familjen kan det uppstå nya utmaningar. Har matte eller husse vant sig vid att vara hundägare, och tycker inte att det är lika spännande längre? Barnen kanske har tröttnat på de dagliga promenaderna?

Unga hundar blir sällan lugna och förståndiga av sig själva. Denna bitvis trotsiga tid är en naturlig fas i hundens utveckling, men det krävs att du som hundägare hindrar de beteenden du inte vill att din hund ska utveckla.

I boken Unghunden finner du konkreta tips och råd för att göra unghundstiden till en rolig och givande period, och är en handbok för att du ska få en stabil vuxen hund. Här finner du allt från information om hundens könsmognad till roliga lekar som kan involvera alla i familjen.

Beställ från Adlibris | Beställ från Bokus

Inbunden, e-bok samt ljudbok

Hundens första år

Under hundens första år grundläggs större delen av dess beteende, liksom dess roll i flocken. Det gäller att följa valpens utveckling för att inte missa viktiga förändringar. Genom ett mjukt handlag i kombination med inlärning och träning vid rätt tid, kan vi få valpen att växa till en trygg och stabil individ, och bli den trevliga följeslagare vi önskar. Valpen lär sig hela tiden då den är tillsammans med oss, och inte bara i det vi anser vara träningssituationer.

Ansvaret för att samspelet mellan hund och människa ska fungera på ett bra sätt vilar på oss hundägare.

Hundens första år är en handbok för alla hundägare som vill lära känna sin valp och förstå dess beteende bättre. Här finns väl underbyggda råd och tips om hundens utveckling och de problem som kan uppstå under den viktiga valptiden.

Beställ från Adlibris | Beställ från Bokus

Inbunden, e-bok samt ljudbok

Välj rätt hund

Att göra ett genomtänkt val av ras är A och O för att såväl hundägaren som hunden ska trivas och få ett härligt liv tillsammans!

Hunden har aldrig varit så populär som idag, och raserna är många. Det gäller att välja en hund som passar ditt liv och dina intressen. Hunden ska ju vara en kamrat och tillgiven vän under många år framöver.

Välj rätt hund är en praktisk vägledning för den som funderar på att skaffa hund. Boken presenterar cirka 220 av de vanligaste hundraserna i text och bild med beskrivningar av arbetsbakgrund, behov, mentalitet, hårlag, skötsel med mera. Ett överskådligt schema gör det enkelt att hitta passande raser för just dig. Boken berättar också om hundens utveckling från valp till vuxen, inlärning och prägling, miljö- och lydnadsträning samt utfodring och skötsel.

Beställ från Adlibris | Beställ från Bokus

Inbunden

En liten bok om stor sorg

Förlag: Vulkan Utgivningsår: 2015 ISBN: 9789163784262

Charlotte som är utbildad hundpsykolog och hundinstruktör har varit verksam sedan 1993. I sitt yrke har hon mött och bemött många känslor i och kring hundägandet. Under åren har hon skrivit flera uppskattade böcker som många hundägare (och hundar) har haft glädje av.

Nu berättar hon öppenhjärtigt om hur sorg känns. Hon söker dissekera den för att stå ut i den, för att försöka förstå dess effekter och för att söka lindra den fysiska smärtan som uppstår när alla vanor abrupt bryts av – mitt i livet. Att mista en hund innebär samma sorgeprocess som att mista en närstående människa.

Sorg består inte enbart av mänskligt kulturella värderingar utan i synnerhet av inre tomhet och saknad. Saknaden som nervsynapserna upplever vid förlust av taktil kontakt. Liksom förlusten, tomheten för doftcentrat, syn- och hörselcentrum från information av en bekant källa, som förut varit där.

Tiden läker inte sorgen den bara omvandlar vår vana till ett minne. Minne som förhoppningsvis ger styrka och glädje i det vi minns, vi haft.

– Det är nästan sju månader sedan Lexi gick bort och denna morgon vaknar jag tidigt, tidigt av en textslinga som spelas upp i mitt huvud, om och om igen…

Beställ från Vulkan | Beställ från Adlibris

Tidigare produktioner

Dessa böcker finns idag ej till försäljning, vid intresse så hör med ditt bibliotek om de har något exemplar tillgängligt.

Baka eget hundgodis

Förlag: Ica Bokförlag Utgivningsår: 2011 ISBN: 9789153436799

Belöningar av olika slag ger snabbare resultat än korrigeringar i form av obehag när man tränar sin hund. Ett av de bästa – och enklaste – sätten att belöna hunden är ge den godis när den gör rätt.

I början ger man godis för varje delmoment som hunden gör rätt. Allt eftersom träningen resulterar i kunskap hos hunden drar man ner på godiset för att så småningom bara belöna när hela övningen utförs på ett korrekt sätt.

En hund uppfattar inte godis på samma sätt som vi människor. För hunden är godiset helt enkelt en mycket liten bit mat. En bättre benämning kanske är belöningsmat. Oavsett vilket gäller det att se till att hunden, totalt sett under en dag, inte får i sig för mycket godis och mat, vilket på sikt kan leda till övervikt.

Om man gör hundgodiset själv har man bra kontroll på vad det innehåller och slipper alla konstiga tillsatser. Den här boken presenterar 21 recept på bra hundgodis. Men den innehåller också råd om hur man använder godis som belöning och beskriver inlärningens principer. Det finns också ett avsnitt om vad som är farligt för hundar att få i sig.

Boken finns att låna på biblioteket

Ledarskap som din hund förstår

Förlag: Ica Bokförlag. Utgivningsår: 2010 ISBN: 9789153431770

Att leva med hund kräver tid, engagemang och kunskap. Den här boken hjälper dig att bli en bra ledare för din hund – vilket kommer göra er tillvaro tillsammans både roligare och mer givande. God kommunikation bygger på gott ledarskap. Men att vara en bra ledare innebär inte att man tar till auktoritära medel och hotar med repressalier. Sådant handlande har oftast motsatt effekt. För att bli en bra ledare måste man i stället lära sig hundens språk och anpassa sitt språk så att hunden förstår. I den här boken får du konkreta tips om hur du blir en bra ledare som hunden lyssnar till. Du får följa hunden från valp till vuxen och lära dig vad som hör de olika åldrarna till. Boken avslutas med frågor och svar på verkliga problem som olika hundägare har upplevt.

Boken finns att låna på biblioteket.

Mental aktivering för din hund

Förlag: ICA Bokförlag. Utg.år: 2009. ISBN: 978-91-534-3260-9.

Hundar tycker om att lösa problem! Hundar vill ha ett meningsfullt och roligt liv, där närhet till och arbete med flockmedlemmarna blir en naturlig del i deras liv. Men det räcker inte att aktivera hunden fysiskt, den behöver även mentalt stimulerande arbetsuppgifter för att utvecklas.

Boken är indelad i två delar. Den första beskriver inlärningens grunder och ger konkreta råd och tips om hur du går tillväga när du ska lära din hund nya moment eller övningar. Den andra delen, bokens huvuddel, presenterar drygt tjugo roliga och inspirerande övningar som syftar till att aktivera hunden mentalt. Här finns såväl enkla övningar som man lär hunden på en dag som lite svårare som tar längre tid att träna in. Några har som enda mål att man gör något roligt tillsammans med sin hund. Andra kan man ha nytta av i vardagen. Och kom ihåg – hundar lär hela livet, så det är aldrig för sent att börja.

Boken finns att låna på biblioteket

Min hund & jag – en lärorik barnbok om hundar och hundliv

Förlag: ICA Förlaget AB. Utg.år: 2007. ISBN 978-91-534-2857-2.

Att ha hund är roligt, men också ansvarsfullt. Hunden behöver vårdas och skötas varje dag för att trivas. Och den behöver rätt fostran för att kunna leva tillsammans med oss människor.

Den här boken berättar om hur hundar fungerar och hur du gör för att lära din hund olika saker, till exempel ”Sitt!”, ”Hit!”, ”Hälsa!” och ”Viska!”. För att lära hunden dessa saker måste du träna med hunden. Då är godis viktigt som belöning och boken innehåller därför recept på hundgodis som du kan göra själv. Du får också reda på vad som är farligt för din hund. Boken avslutas med ett roligt spel där du får lära dig ännu mera om hundar.

Boken finns i nyutgåva som e-bok (se ovan).

Hundens första år

Förlag: ICA-förlaget AB. utg.år: 2005 ISBN: 91-534-2589-8

Hundens första år har betydelse för om valpen ska växa till en trygg och stabil vuxen hund. Då grundläggs större delen av hundens beteende liksom dess roll i flocken. Denna bok fokuserar på valpens utveckling och fostran med utgångspunkt i klok och modern hundkunskap. Boken förklarar och ger råd i en rad frågeställningar som rör vanliga beteenden och skeende under hundens första år. Den behandlar rumsrenhet, olika valpåkommor, hundens socialisering, positiv och negativ stress, hundspråk och mycket mer. Du kan också läsa om hur du lär hunden olika kontaktord som underlättar hundägandet och samtidigt ger en friare hund.

Boken finns att låna på biblioteket

Aktivera din hund

Förlag: ICA-förlaget AB. ISBN: 91-534-2729-7. Andra upplagan.

Aktivera din hund beskriver hur du i det vardagliga umgänget med din hund kan lägga in stimulerande övningar och träningspass. Med en rad exempel visar författaren hur man tillfredsställer hundens behov av aktiviteter och får en mer harmonisk hund – det kan gälla allt från kloklippning till spårträning.

Ett sätt att underlätta aktiveringen är att upprätta ett s. k. poängschema där de olika övningarna bedöms efter hur energikrävande de är. I kapitlet ”träningstips för de olika rasgrupperna” kan du se vilka övningar som passar särskilt bra för din hund.

Boken finns att låna på biblioteket.

Välj rätt hund

Förlag: ICA-förlaget AB. Utg.år: 2007, andra upplagan. ISBN: 978-91-534-2810-7.

Hunden har aldrig varit så populär som i dag. Och raserna är många. Det gäller att välja en hund som passar familjen och familjemedlemmarnas intressen. Hunden ska ju vara en kamrat och tillgiven vän under många år.

Välj rätt hund är en praktisk vägledning för den som funderar på att skaffa hund. Samtidigt är boken ett lättanvänt uppslagsverk över de vanligaste hundraserna. Den presenterar ca 220 raser i text och bild med beskrivningar av arbetsbakgrund, behov, mentalitet, hårlag, skötsel m.m. Ett överskådligt schema gör det enkelt att hitta passande raser. Boken berättar också om hundens utveckling från valp till vuxen, inlärning och prägling, miljö- och lydnadsträning samt utfodring och skötsel.

Boken finns att låna på bibloteket

Ditt liv med hund

Swisha portokostnad 55 kr till 0706-148893 med din adress så skickar jag dig min DVD – ”Ditt liv med hund” helt utan andra avgifter.

DVD & CD i dubbelbox. I DVDn ingår:

Filmen Välkommen Valp
Som visar att det finns all anledning och massor att vinna på, att redan från början sköta om och fostra sin valp på rätt sätt. Filmen ger basinformation om den första tiden när Du skaffat valp.

 

 

Filmen Unghunden
Vad är det som händer med hunden i ”tonåren” och hur passerar man igenom perioden, utan störande efter räkningar. Det tar filmen upp.

 

 

I CD skivan Ett år med Lexi ingår:
Förutom den unika valp-dagboken innehåller CD skivan, ett test över olika raser – du får svar på vilken ras som passar just Dig, bäst. Ett ledarskaps test, hundquiz som är en frågelek på tid. Videofilmer med ”hemarbetande” hundar och Boktips som ger information om bra litteratur.