Råd & tips

Här får du råd och tips på hur du giftfritt håller fästingen borta, hur du lättast hjälper hunden med ljudkänslighet, eller varför inte testa din hundkunskap i något av quizen?

Vilken hundras passar dig?

Nyfiken på vilken hundras som bäst passar dig och din personlighet? Klicka på knappen och gör mitt rasvalstest så får du svar på vilken hundras som passar bäst för dig och din livssituation.

Lexis dagbok

Här kan du följa min lilla pinschervalp Lexi under hennes första år tillsammans med mig. Varje dag skrev jag om våra gemensamma upplevelser och texterna är kompletterade med många bilder.

Hundquiz – onödigt vetande, eller…?

Är du hundexpert? Här kan du testa dina kunskaper om våra fyrfota vänner.

Ledarskapstestet

Är du ledaren hemma? Här kan du testa vad din hund tycker om ditt ledarskap.

Giftfritt sätt att hålla fästingen borta

Vi vill ju alla på bästa sätt hålla fästingarna borta från våra bästa vänner, här får du ett recept på rosmarinvatten – snällt mot både hund och miljö!

När du kopplar lös din hund

ViBri har tagit fram halsband för fria hundar.

För hundar med ljudkänslighet

Läs mer om ljudkänslighet hos hundar och vad det kan bero på.

Hur får jag min hund rumsren?

Samlad information om rumsrenhet både hos valpar och vuxna hundar.

Hundar som drar i kopplet vill framåt!

Varför drar hunden i kopplet egentligen, och hur hanterar vi bäst situationen? Läs mer om hundar som drar i kopplet, vad det kan bero på och vad som är bäst att göra.

Könsmognadsproblem

Vad händer i hundarnas tonår? Här kan du läsa mer om tiden mellan valp och vuxen hund.

Separationsproblem

Är det svårt att lämna valpen ensam? Hunden är ett flockdjur vilket gör att den kan bli orolig när den lämnas ensam. Träna därför valpen i små portioner för att bli trygg med att vara själv.

Stress

Vad jagar upp din hund? Vad blir den stressad av? Här får du mer information om vad som kan stressa din hund och vilka aktiviteter du bör undvika.

Misstänksamhet

Visar din hund misstänksamhet mot folk eller barn? Hur kan man hjälpa en hund som är misstänksam och otrygg i sin omgivning? Här får du några goda råd på vägen.