När du bestämt dig för att köpa valp går du en underbar tid till mötes. Idéer, drömmar och tankar kring vad hundägandet ska ge oss i livet bygger upp förväntningar och förhoppningar. Kanske har du bestämt vilken valp du ska köpa, eller så står du kanske i kö hos en uppfödare.

När du väl köpt och fått hem valpen kommer det under den första tiden dyka upp undringar och ibland detaljer som kan upplevas som problem. I det läget är det enkelt att t.ex. söka information på Google eller sociala medier, och i en del fall kan man då få kontakt med personer som är ”kallade” att hjälpa till och ge råd. Tyvärr är det ibland så att dessa personer inte alltid har en gedigen utbildning och som nybliven hundägare är det inte alltid lätt att veta vad man ska leta efter för att verifiera äktheten i information och råd.

Jag vill gärna vara där för dig och din valp så ditt hundägande blir det du drömmer om och att valpen får växa upp till en trygg och harmonisk hund som fungerar i familjen såväl som i samhället.

Läs mitt CV för information om utbildningar och uppdrag.

Tjänsten VUV ger dig och din valp stöd under valpens första år

  • VUV ger dig en ovärderlig föreläsning, som sker online kring valpens utveckling, delar som är viktigt för dig att känna till. Där ingår också sådant som är bra att tänka på när hunden som valp kommer till er.

  • Utöver föreläsningen får du också två enskilda telefonsamtal mellan dig och mig, vi samtalar om vad du vill ha hjälp med, undrar över och kanske vill vara förberedd på kring din valp/unghund. Dessa samtal är inte tidsbegränsade så vi samtalar i lugn och ro.

  • Mötet sköts av min moderator, så det som hör tekniken till behöver vi inte tänka på. Du behöver inte ha någon extra utrustning, allt som behövs är egentligen bara en dator eller smarttelefon och internetuppkoppling. Behöver du hjälp igång bistår min moderator dig.

  • Beroende på antal medverkande är föreläsningen antingen förinspelad eller live, oavsett vilket har du möjlighet att ställa frågor under föreläsningen som du kommer att få svar på. Ha därför papper och penna under webbinariets gång så du kan skriva ner din fråga.

  • Cirka en vecka, innan föreläsningen skickas en förfrågan ut för att ge bästa föreläsningstid för alla – vanligtvis sker föreläsningen omkring klockan nitton (19.00) en vardagskväll och varar max 45 minuter.

  • Kostnad 1 375 kr (inkl moms) 

  • Villkor: Tjänsten startas upp den 1 oktober 2019 och intag sker löpande. Antalet platser är begränsat och intag kan stoppas under året. Har du anmält dig och betalt har du dock säkrat din plats, och en bekräftelse skickas. Tjänsten upphör när valpen fyllt ett år, så var noga med att utnyttja dina tillfällen så de inte brinner inne.

Anmäl dig här!

Några tips på vägen inför hundköpet

Gör mitt rasvalstest för att försäkra dig om att du väljer rätt hundras utifrån dina förutsättningar.

Läs min valpbok gärna innan du hämtat valpen – det gör dig extra väl förberedd. “Hundens första år“, finns där du köper böcker, t.ex. Adlibris  eller Bokus.

Har du akuta hundfrågor?

Använd då min swish-telefon!

Swisha 350 kr till 0706 – 148893, du får ett sms inom 24 timmar och vi bokar en tid för ett samtal på telefon där vi kan prata om det du funderar över, i lugn och ro.