VUV – Valp- och Unghundsvägledning

När du bestämt dig för att köpa valp går du en underbar tid till mötes. Idéer, drömmar och tankar kring vad hundägandet ska ge dig i livet bygger upp förväntningar och förhoppningar. Kanske har du bestämt vilken valp du ska köpa, eller så står du kanske i kö hos en uppfödare.

Många uppfödare rekommenderar dig som valpköpare att gå med i VUV, det är ett säkert sätt att få rätt – kunskapsunderbyggd – information under valp- och unghundstiden kring händelser som uppstår, och din uppfödare avlastas.

När du väl köpt och fått hem valpen kommer det under den första tiden dyka upp undringar och ibland detaljer som kan upplevas som problem. I det läget är det enkelt att t.ex. söka information på Google eller sociala medier, och i en del fall kan man då få kontakt med personer som är “kallade” att hjälpa till och ge råd. 

Tyvärr är det ibland så att dessa personer inte alltid har en gedigen utbildning och som nybliven hundägare är det inte alltid lätt att veta vad man ska leta efter för att verifiera äktheten i information och råd.

Jag vill gärna vara där för dig och din valp, så ditt hundägande blir det du drömmer om och att valpen får växa upp till en trygg och harmonisk hund som fungerar i familjen såväl som i samhället.

Läs mitt CV för information om utbildningar och uppdrag.

Tjänsten VUV ger dig och din valp stöd under valpens första år

  • Du får ett personligt brev via din e-post, baserat på din hunds ras och ålder. Exempel (pdf)
  • Du får tillgång till 4 enskilda samtal, under hundens första år.
  • Du får hjälp när din valp är i tonåren. Då är det extra bra med stöd och tips kring hantering av unghundstiden, för att leda hunden till en stabil vuxen individ. Detta sker via samtal tillsammans med olika träningstips, efter just dina/era behov.
  • Vår första kontakt sker via  det personliga brevet, brevet kommer inom 10 dagar från betalning skett.
  • De fyra samtalen väljer du tid för själv genom att du sms:ar mig när du önskar/är i behov av samtal/hjälp. sms:a, VUV-Hjälp till 0706-148893.
  • Kostnad 1 375 kr (inkl moms)
  • Villkor: Tjänsten startas upp den 1 oktober 2019 och intag sker löpande. Antalet platser är begränsat och intag kan stoppas under året. Har du anmält dig och betalt har du dock säkrat din plats, och en bekräftelse skickas. Tjänsten upphör när valpen fyllt ett år, så var noga med att utnyttja dina tillfällen så de inte brinner inne.

Anmäl dig här!

Några tips på vägen inför hundköpet

Gör mitt rasvalstest för att försäkra dig om att du väljer rätt hundras utifrån dina förutsättningar.

Läs min valpbok gärna innan du hämtat valpen – det gör dig extra väl förberedd. “Hundens första år“, finns där du köper böcker, t.ex. Adlibris  eller Bokus.

Har du akuta hundfrågor?

Använd då min swish-telefon!

Swisha 350 kr till 0706 – 148893, du får ett sms inom 24 timmar och vi bokar en tid för ett samtal på telefon där vi kan prata om det du funderar över, i lugn och ro.