Beagle

Du visar för närvarande Beagle

Beagle

Under många år var jag Master Food´s Hundpsykolog och svarade på tusentals frågor på deras hemsida i Sverige & Danmark. Dessa frågor och svar härstammar från den tiden, det är frågor som är väldigt lika dagens frågor.

Har övertagit en tvåårig beaglehane. Han har blivit slagen och sparkad ett par gånger av sin tidigare ägare, så han tolererar inte att man höjer rösten eller att man lyfter upp honom eller dylikt. Vad ska jag göra? Han skäller ganska mycket, varje gång någon går förbi utanför. Om han är ute i trädgården springer han efter bilarna längs staketet och skäller åtdem. Vad kan jag göra?

 

Svar

Du behöver hjälp med en hel del ”små” problem, din hund behöver känna sig trygg. Beagle är en av våra mest sociala hundar som har extremt lätt för signalspråk. Beagle är också en av våra jakthundar som har ett djupt skall som kan utlösas av minsta retning – i deras arbete som jakthund har dess skall uppskattas, så det är väl rotat i rasen.

Man få jobba med att lära hunden att ett skall ok mer inte – detta sker över tid och genom samtal när hunden skäller. Stå inte i altandörren och skrik ”Tyst”! när han vallar förbigående i trädgården – det uppfattar hunden som att du också motar bort/skäller på förbipasserande. Gå till hunden i situationen lugna den, ge den en arbetsuppgift- hitta, leta osv.

Tolkar din text som så att du behöver aktivera din hund mycket mer än vad som sker och gärna med spår. Låna bok om spår eller gå med i en hundklubb. Att spåra med sin hund är inte bara kul det tröttar och utvecklar hunden mentalt.

Extra viktigt när man tagit hand om en tidigare misshandlad hund är att se till att inget får skrämma den igen i sitt nya hem, vissa upplevelser sitter hårt rotat i slagna individer och de är bara hunden som vet vad den är rädd för, så var en lugn och trygghundägare.

 

Det finns så många små delar som utgör ett ”problem för hunden så det blir vad man kallar ”problemhund/hundproblem”, så frågan med svaret du just läst är inte fullständigt varken informationen kring problemet och därför inte heller svaret blev exaktare – ett samtal hade gjort hela skillnaden – till bästa svar och hjälp.

Har du hundfrågor tveka inte att tala med mig