Cocker Spaniel – lyssnar inte till Nej

Du visar för närvarande Cocker Spaniel – lyssnar inte till Nej

Under många år var jag Master Food´s Hundpsykolog och svarade på tusentals frågor på deras hemsida i Sverige & Danmark. Dessa frågor och svar härstammar från den tiden, det är frågor som är väldigt lika dagens frågor.

 

Jag har en cocker spanielhane på 4,5 månader. Jag brukar dagligen öva lite med honom. Tex sitt ligg och att han ska följa mig när jag går osv. Problemet är att när jag säger ”nej” så börjar han att skälla. Det är inte så att jag säger nej ofta eller så. Vore bra om ni kunde förklara varför han gör så här.

 

Svar                                                                                                     

Jag är ganska säker på att du höjer din röst, stampar med foten, eller rycker till med armarna eller på annat sätt förändrar ditt kroppsspråk från det att du kanske säger Sitt till ditt Nej. Gör inte det tala i samma ton men lägg känslor i dina ord.

Lär in att nej betyder – avsluta med det du gör; följer efter, skäller, tar en sak osv och här får du ett alternativ. Nej skall vara ett positivt ord som erbjuder annat en det du anser är nej. Det lugnar och gör att hunden erbjuder nytt, andra beteende som du kan belöna

 

 

Det finns så många små delar som utgör ett ”problem för hunden så det blir vad man kallar ”problemhund/hundproblem”, så frågan med svaret du just läst är inte fullständigt varken informationen kring problemet och därför inte heller svaret blev exaktare – ett samtal hade gjort hela skillnaden – till bästa svar och hjälp.

Har du hundfrågor tveka inte att tala med mig