Inte vilken boll som helst…

Du visar för närvarande Inte vilken boll som helst…

 

Istället för att kasta boll mer eller mindre dagligen till sin hund bör man utveckla dess förmåga att fokusera och bygga det på hundens eminenta luktsinne och samtidigt ha kul. Tulpanbollen är en sådan nyttig ”leksak”.

Den är försedd med kardborreband som omsluter dess sidor till en tulpan liknande gömma – däri kan man ha en eller flera godisar, man kan ha en boll, man kan lägga en handske eller annat föremål. Man kan ge hunden preparerad tulpanboll för att lära sig öppna den, man kan gömma tulpanbollen osv.

Tulpanen kan omslutas löst eller hårdare det bygger upp hundens intresse att komma åt innehåll man lagt däri. När hunden är kunnig på att öppna en löst ihopsatt tulpan kan man stänga den hårdare. När hunden klara detta, gömmer man tulpanen med godis i för hunden att söka upp.

På detta vis kan tulpanen användas  till flertalet olika utvecklingslekar. Göm din scarf i tulpanen – göm tulpanen i buske längre bort, be hunden leta och komma med tulpanen till dig och då få sin belöning en godbit eller ett kast med en verklig boll

Trevlig sommarlek – här är länk till din Tulpanboll!

https://www.hansesgarden.se/leksaker/varumarken/pawspocket/paws-pocket-lotusboll.html