Hundar gillar hundar…

Du visar för närvarande Hundar gillar hundar…

Hundar gillar hundar…

 Men alla hundar gillar inte alla andra hundar och inte alltid. Det skall man förstå som hundägare och respektera för att få en sund hundkultur mellan sin hund och andra hundar likväl i samhället som i stort.

Ett utmärkt sätt att få hundar trygga med varandra är gemensamma promenader, där alla har sin trygghetszon det vill säga att man har varsin sida av stigen, att man inte fysiskt hälsar på varandra när man inte är riktigt överens/känner den andre hund, att vi hundägare är aktiva med små små medel undervägs.

Så som hoppa upp på stubbe, vinka, leta mattes vante osv under promenaden. Är man ute och går med andra man inte riktigt känner tränar var och en för sig under vägs – så inte helt plötsligt är det lösa koppel som hänger efter en hund som just lämnat stenen den satt på och är på väg till dig tre meter bort som ett exempel och en annan hund samtidigt kommer från sin aktivitet och de är närmre varandra än er. Den träningen kan man göra när man känner varandra väl.

Att vi är förutseende och ger vår hund trygghet gör att nästan alla hundar kan gå promenad ihop med vilken annan hund som helst.