Julklappshund – hund i julklapp!

Du visar för närvarande Julklappshund – hund i julklapp!

Julafton, en mycket speciell stämning av värme, förväntan, samlade familjer och släktingar – många röster, många högljudda skratt, tända ljus, pyntad julgran, julstjärnor, amaryllis och krokus som ger julen en extra stämning liksom julklappspapper och snören som strax efter Kalle Anka, samlas ibland i överflöd på stug- och lägenhetsgolv.

Nya ljud för en valp från glada barn och deras julkappssakers oväsen är inte ovanligt. Lägg till detta mer av fet mat, chokladpraliner, skumgodis, läskedryck, en liten nubbe extra och nötter – ja på Julafton visar vi vårt överflöd.

Att i denna tid skaffa en valp är inte att rekommendera, speciellt inte om man är storfamilj med barn i olika åldrar. Ingen kan se efter att julpynt, snören, krokus, chokladbitar och annat inte hamnar hos valpen och barnen är för uppspelta för att få en sådan gåva.

En valp är av en helt annan art än vi som pyntar till jul. Vi lever i en sinnevärld där vi tror den är sanna – för alla.

En valp, för att den skall växa upp till en harmonisk trygg individ, behöver lugn och ro med små rutiner som under utvecklingstidens gång successivt visar valpen mer av vår värld och miljöerna vi färdas i.

Avstå Julklappsvalpen om inte annat så för valpens skull och ert framtida hundägande – det visar sig nämligen först senare om valptiden var som den bör för att utvecklingen till en stabil vuxenhund blev så.

Det visar sig först si så där ett till två år senare och då är valptiden över och vi kan inte ge till vår hund det den borde fått som valp.

En 8 veckors valp kan jämföras med ett barn på ca 1,5 år

Läs gärna min bok för en bra valptid, ni finner boken på bibliotek och eller nät-/bokhandeln.

 

Hundens första år från Adlibris

Hundens första år från Bokus