Bilkrock med hund i bil

Du visar för närvarande Bilkrock med hund i bil

Bilkrock

Under många år var jag Master Food´s Hundpsykolog och svarade på tusentals frågor på deras hemsida i Sverige & Danmark. Dessa frågor och svar härstammar från den tiden, det är frågor som är väldigt lika dagens frågor.

Vår Schäfertik (4 år) har blivit livrädd för att åka bil. Vi kan enbart med lock och pock få in henne i baksätet om matte sitter där och hon (vovven) får ligga i hennes knä!

Tror själv att hon blivit skrämd av något som har med bilåkande att göra. Har krockat en gång och då var husse knappast lugn och sansad precis, så jag undrar om det kan vara detta det beror på.

Vi har bytt bil i hopp om att det skulle bli bättre, men icke. Vill också nämna att vi även har en hund till på åtta år, och hon älskar att åka bil. Vare sig husse krockar eller inte!

 

Svar

Krocken är en av orsakerna. Detta behövs åtgärdas så fort som möjligt för att hunden åter skall finna harmoni med bilåkning – hör av er.

 

Det finns så många små delar som utgör ett ”problem för hunden så det blir vad man kallar ”problemhund/hundproblem”, så frågan med svaret du just läst är inte fullständigt varken informationen kring problemet och därför inte heller svaret blev exaktare – ett samtal hade gjort hela skillnaden – till bästa svar och hjälp.

Har du hundfrågor tveka inte att tala med mig