Gatuhund – Grekland

Du visar för närvarande Gatuhund – Grekland

Under många år var jag Master Food´s Hundpsykolog och svarade på tusentals frågor på deras hemsida i Sverige & Danmark. Dessa frågor och svar härstammar från den tiden, det är frågor som är väldigt lika dagens frågor.

 

Vi har fått en liten blandrashund från Grekland. Han hittades på en soptipp och kom sedan till Danmark. Vi har fått veta att han var den valp i kullen som beskyddade de andra valparna då de skildes från mamman.

Vi har nu haft honom i drygt tre månader och problemet är detta: han blir väldigt nervös och stressad utomhus. Han är rädd för cyklar, människor och om löven rasslar för mycket är de också farliga. Han morrar när det kommer hem gäster till oss. Men när vi är ensamma är han som vanligt.

Går vi på en lugn promenad hoppar han runt och leker. Vi går på utbildning med honom men de har nästan gett upp hoppet om några framsteg, han reagerar inte när man ropar på honom utomhus och godis hjälper inte. Jag vet snart inte vad vi ska göra – det är ju synd att han springer runt och är så stressad och rädd för allt. Finns det överhuvudtaget något att göra?

 

Svar

Att ta ”gathundar” till oss och vårt liv är många gånger att tro för mycket. Hunden har som den visar, massor av negativa erfarenheter från ”verkligheten”, att den nu är i trygg hamn i Danmark, vet den ingenting om, den reagerar ju efter de erfarenheter livet givit den och som gjort att den hittills överlevt.

En hund med denna erfarenhet behöver högst professionell hjälp för att man skall finna alla ”störningar” så att man vet var man skall börja jobba med hunden, så att den kan känna ro. Detta kan jag inte hjälpa er med per mail.

 

Det finns så många små delar som utgör ett ”problem för hunden så det blir vad man kallar ”problemhund/hundproblem”, så frågan med svaret du just läst är inte fullständigt varken informationen kring problemet och därför inte heller svaret blev exaktare – ett samtal hade gjort hela skillnaden – till bästa svar och hjälp.

Har du hundfrågor tveka inte att tala med mig