Ser du möjligheterna…

Du visar för närvarande Ser du möjligheterna…

Idag var jag på promenad i staden och gick delvis förbi gamla vovvepromenadstråk, när jag kommer till backen som leder upp till Vikingsbergsparken går jag igång – här är massor av möjligheter och jag tänker på ”hundgöra” och längtar efter att jobba med hund.

 

 

Ser du möjligheterna?

Sitt, ligg på gångstig, på stridsvagnshindren, i sluttningen på själva hindret – ja det är svårt men kul för en vältränad hund – då får balansen och fokusering jobba extra.

Platsläggning under en två minuter utan att se matte/husse – många bra gömmor här för oss

Stå, ligg och olika balanstrix uppe på stridsvagnshindren

Leta utlagd godis och medan godiset läggs ut, får hunden vänta uppe på ett hinder och eller i gräset mellan hindren.

Man kan lägga godis små, små bitar på ett hinder, runt hindret i terrängen, från ett hinder till ett annat och eller över gången mot nästa hinder och ”godisvägen” behöver inte vara rak.

Har man med sig en ryggsäck/väska finns det säkert saker i den man kan använda till mer träning, apport från en punkt till en annan, söka upp gömd- nyckel, kort, handske med fler föremål.

Var open minded och se möjligheterna när ni är ute med er hund och aktivera den – det ger en hund som utvecklas, blir mentalt trött och då vilar den bättre vilket ger bättre harmoni i hela systemet. Det ger också en hund som kommer att tycka att matte/husse är så roliga på promenaderna att man är lyhörd – eller lydig skulle somliga kalla det.