Smitta – smitta av sig

Du visar för närvarande Smitta – smitta av sig

”Vad i all sin dar” tar det år svensken när man inte kan ha hunden med på en uteservering. I Spanien har väl alla varit och där är hundarna ända in i köket ibland, åtminstone på uteserveringen finns de. I Schweiz är hunden ”alltid” med även på de finaste krogar. Inte så sällan är den danske hunden med på krogen. I Tyskland, Holland, Frankrike ja, nästan vart du dig i världen vänder, är det inget märkligt att hunden får följa med.

Vi sa Ja till EU i Sverige, dock inte just jag, men det påstås i bulletin efter bulletin senaste året att fler och fler svenskar är positiva till EU.

Men hunden då, var kommer den in i bilden.
För inte har vi väl röstat oss med i EU för att vi skall ha det som alla andra!
Med hundar rantandes överallt och bland maten, nåja in vid dem som äter den åtminstone. Näe, vet ni vad man är väl svensk om än medlem i EU, tycks tanken gå när man skall på uteservering och har hunden med.

Dom (övriga EU-medborgare) skall ju rätta sig efter oss, vi har rätt. Vi vet bäst. Hundar skall inte vara med på krogen, inte ens om krogen är helt ute i det fria. Då placerar man hunden, utanför den lilla hägnaden som brukar markera var krogen börjar/slutar, där utanför kan den sitta. Där smittar den inte, tycks det tyckas. Vad är det för någon märklig smitta man är rädd för, eller vad är det?

Jag tappar hakan, när jag hör krogpersonalen, säga
”Hundar får inte vara här på uteserveringen”.
Och ibland innan matte husse blivit tillsagd, finns det hundägare som binder upp sin hund, så att den är på gränsen men ändå utanför själva uteserveringen. Är det bara jag som inte vet om man skall skratta eller gråta?

Vad är svensken så rädd för?
På en UTE servering kan väl vem som helst sitta, det är ju UTE
Givetvis skall hunden sitta nära och helst under bordet, vara kopplad, stilla och tyst. Men det är nästan alla hundar som är vana att bli hyfsat behandlade och som därmed är van att få vara med, även på krogen.

Hundar är som ungar är mest. De blir som man lär dem. Så om vi nu skall vara med i EU försök då att lossa lite på ”Luther” och var lite kontinentala, klart jycken skall få va med på krogen/uteserveringen.

Dock skall inflikas att massor av uteserveringar tillåter att hundar får vara med, men ingen vanlig krog, ännu i originaltid för bloggen skrivande – juli 2009.. Om jag hinner, har råd och finner rätt lokal kommer det snart en bra krog där hunden är varmt välkommen.