Hunddagis – Hundpensionat

Du visar för närvarande Hunddagis – Hundpensionat

Hunddagis – Hundpensionat

Ibland kan man som hundägare behöva hjälp med att få någon som ser till sin hund, då den inte kan vara ensam hemma – för många timmar (över 4 timmar), då man skall på en kvällskurs, bio och eller vistas på plats flera dagar dit hunden inte kan följa med och andra tillfällen.

Är man inte en stor familj där alla är lika benägna att kunna ta hand om hunden på bästa sätt och man inte har hundkompisar som kan ställa upp, så kommer man helt troligt någon gång under hundens liv att komma behöva hjälp.

Därför tycker jag att man redan från start i sitt hundägande tittar på olika alternativ, däribland kan det vara hunddagis, hundpensionat.

Lämna hunden några timmar hos x-tra matte/husse även om det inte behövs, gör likadant med hund-pensionat/dagiset just för att utläsa hur hunden hade det. Speciellt om du ämnar lämna hunden flera dagar då bör du ”skola in den” som man gör med dagisbarn. På så sätt ser du hur hunden trivs av att vara där och du har börjat etablera en god kontakt med innehavaren.

Hunden förväntar sig att du ser om dess behov och trygghet även om du för stund är i behov av hjälp från andra – var kritisk hellre än godtrogen, är mitt råd.

Det är bättre att få köra en längre bit från hemmet och eller att få betala mer för omhändertagandet än man tänkt sig – än att ta första bästa möjlighet till hjälp.

Hundar/ägare har inte bara skyldigheter i samhället de har även rättigheter – om krav på hunddagis/pensionat har Jordbruksverket en trevlig skrift. Öppnar inte länken sig , kopiera den och klistra in i webbläsaren – så får du en trevlig broschyr.

https://www.lansstyrelsen.se/download/18.840e7ca163033c061ffd9a/1526068736548/Tillstånd%20för%20verksamhet%20med%20hund.pdf

Känner du dig osäker efter besök på hundpensionat/-dagiset står jag till tjänst att diskutera med – det kan vara bra att kunna vädra sina intryck med en erfaren och skolad person innan du väljer plats för din hund – du finner min swish funktion under kontakt på www.fidos.se