Mobil musikhund, finns det?

Du visar för närvarande Mobil musikhund, finns det?

Att vara uppdaterad på senaste boken, musiken, tycks vara viktigt att roa sig med, även på promenaden med hunden.Hundar vill umgås med sin flock och speciellt utomhus, på promenaden. Umgås för hund, är inte bara att gå vid sidan om varandra på promenaden. Hundar är intresserade av att vara aktiva tillsammans med sin flock.

För gemensam aktivitet krävs kommunikation och engagemang. Kommunikation sker via en sändare och en mottagare. Engagemanget sker via hjärta och hjärna. Men den naturliga, enkla kommunikationen har byts ut.

Så där går dom då, vissa med sina hundar jämnt i koppel, andra har hunden lös och då ser man inte så sällan hunden promenerandes mer för sig själv. En bit före och eller efter matte husse, men utan faktisk kontakt med dem. Den som däremot har lyckan att ha ständig kontakt med matte husse, verkar dock vara mobilen, den har sin ägares totala uppmärksamhet, överallt.

Tänk er in i hundens position, att gå på promenad med en ”vålnad”.
Ja, så måste det te sig för hunden, klart synliga är matte husse men ändå inte där, liksom. Utom från gång till annan hörs dom genom korta domderande uttal, som handlar om; ”kom nu”, ”dra inte”, ”Luddeee iiinte jaga- kom hiiit”, med flera korta sända meddelande som inte väntar på någon replik.

Ingenting mer än en kort koll på att hunden åter anpassar sig, till att gå strax framför, bakom eller vid sidan av sin matte husse. För när Ludde väl är där/lyder igen, händer ingenting, absolut ingenting om man är hund, vill säga.

Men för mobilen fortsätter promenaden som planerat, matte har kontakt med Gittan, ivrigt diskuterandes hur nära matte faktiskt kom Måns Zelmerlöw, i Båstad, häromdagen.

Huanamej för att va hund, säger jag!