Slagen Blandis

Du visar för närvarande Slagen Blandis

Under många år var jag Master Food´s Hundpsykolog och svarade på tusentals frågor på deras hemsida i Sverige & Danmark. Dessa frågor och svar härstammar från den tiden, det är frågor som är väldigt lika dagens frågor.

 

Jag har ett litet problem med min schäfer/jämthund hos mina föräldrar. Vi fick honom när han var 6 månader gammal och då kom han från en hundägare som hade slagit honom mm. Det tog en ganska lång stund innan han accepterade att vi klappade/kramade honom.

Nu är han i alla fall hur go som helst! Och när jag bodde hemma var det i princip bara jag som tränade honom. Efter att jag flyttade hemifrån har han börjat resa ragg och morra åt mig så fort jag kommer dit. I början så försökte jag bara tala lugnt med honom osv men han morrade bara mer och högra.

Jag fick det ”vanliga” rådet att spruta vatten och säga nej, men det tycker jag bara gjorde saken värre (negativ händelse så fort jag kom dit) så det ville jag absolut inte fortsätta med.

Jag har försökt att bara ignorera honom vilket ibland hjälper. Han slutar morra och sedan söker han upp mig. Men om jag söker upp honom så börjar han morra igen. Jag vill inte att det bara ska vara på hans villkor. Så fort jag tar ut honom och tränar honom igen så är allt frid och fröjd efteråt. Varför gör han så och hur ska jag få bort det beteendet?

Svar    

Vet inte, men mitt råd är att du alltid skall ignorera honom och låta honom komma till dig, om han vill. Ta hunden till veterinär för en hälsoundersökning. Jag behöver veta mer för bästa svar – men hunden verkar gilla utomhus och aktivering, skapa mer av detta.

För tips och inspiration läs min E-bok ”Aktivering för livet”

Det finns så många små delar som utgör ett ”problem för hunden så det blir vad man kallar ”problemhund/hundproblem”, så frågan med svaret du just läst är inte fullständigt varken informationen kring problemet och därför inte heller svaret blev exaktare – ett samtal hade gjort hela skillnaden – till bästa svar och hjälp.

Har du hundfrågor tveka inte att tala med mig